Nu kommer iPad - konkurrenterne er klar

Om mindre end en måned kommer iPad på gaden i USA. Konkurrenterne står klar med iPad-killers i kulissen. Danmark må vente.

I løbet af de næste måneder vil vi få de første indikationer på, om verden endelig er klar til tabletcomputeren.

I nat have Apple under Oscarshowet premiere på deres iPad reklame. Og Apple er nu ved at have fyldt lagerhallerne rundt omkring i verden med funklende nye 10” iPads. Den 3. April vil dyret blive åbenbaret for omverdenen. Facebook og twitter vil løbe over ende med updates der med det samme fortæller om, iPad er must-have, nice-to-have eller ’hold dig langt væk’. I første omgang må vi danskere dog nøjes med at trykke næserne flade mod andre landes udstillingsvinduer. Der er endnu ikke fastsat en dansk lanceringsdato.

Ipad bliver i første omgang lanceret i USA lørdag den 3. april. Der har været rapporter om problemer med produktionen, så der kun vil være 300.000 enheder klar ved lanceringen i stedet for en million. Derfor forventer flere analytikere, at iPad vil blive totalt udsolgt i løbet af nogle timer.

”Der vil være et enormt pres på døren i Applebutikker. Der er en gruppe af Applefans, der møder op ved alle lanceringer. Apple står bag den mest effektive branding i industrien, og der er en gruppe mennesker, der ser sig selv som de Mac-mennesker, Apple taler om i "I’m a Mac" annoncerne,” siger Ezra Gottheil fra Techonology Business Research til amerikanske computerworld.com.

Han bliver støttet af andre analytikere. Forventningen er, at der vil være ekstremt pres på salget i begyndelsen, når alle de, der har ventet i årevis på iPad’en, endelig skal have fingre i deres drømmes mål. Derefter vil salget stagnere en smule indtil skolerne og universiteterne starter efter sommerferien. På det tidspunkt vil salget igen boome, fordi de studerende vil have en iPad med ind i klasseværelserne.

Analysefirmaet Changewave Research er dog ikke enig. Umiddelbart efter Steve Jobs annoncering af iPad i januar spurgte de 3.100 amerikanere, om de vil styrte ud og købe en iPad. Kun 6 procent ville købe i den første uge, 20 procent ville købe 2-3 måneder efter lanceringen og 23 procent ville vente et halvt år.

Analytikerne kigger dog indtil videre primært på selve iPad’en. Den danske analytiker fra IDC Anders Elbak mener, at det store salgsargument bliver indhold. Overalt i verden er magasinforlag i gang med at optimere deres blade til iPad’en, og herhjemme har aviser som Berlingske Tidende for længst erklæret, at de er klar med en Ipad version, når dimsen dukker op.

Apple og medieforlag håber, at iPad bliver for det skrevne og vel-layoutede ord, hvad iPod blev for musik. (se Wireds bud på et iPadmagasin i bunden).

Netop med tanke på iPod og iPhone har konkurrenterne ikke i sinde at lade Apple løbe dem over ende denne gang. En masse mindre firmaer er på vej med iPad lignende tablets, men også de store drenge som Microsoft og Sony har planer.

ComON har tidligere omtalt Microsofts lækre Courier, der har en del tilfælles med iPad, men også adskiller sig på centrale områder. Dels bruger man en pen til at skrive på den, og dels slår man den op som en bog med to touchskærme. Microsoft har gået stille med dørene, men nye informationer peger på en lancering til efteråret. Ifølge en anonym kilde, så er Courier baseret på Tegra 2 chipsettet og vil køre med samme styresystem som Zune HD og Windows Mobile 7 serien. Hvis man skal tro videopræsentationen af Courier, så kan Microsoft stå med en maskine der er endnu lækrere end Apples iPad.(se video nederst).

Ifølge Wall Street Journal er Sony også på vej ind på tabletscenen. Sony lancerer et app-ligende netværk og er blandt andet på vej med en PSP-mobil og en tablet, der skal konkurrere med iPad.

Det afgørende for konkurrenterne bliver dog om indholdsleverandørerne tror lige så meget på at deres bud på en tablet kan skabe helt nye markeder for digital distribution.

Sidst i april bliver iPad lanceret i Australien, Canada, Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, Spanien, Schweiz og England. Der er endnu ikke en dansk lanceringsdato.
 

Wired på Ipad

 

Courier

 


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Delivering enduring customer engagement: Why now is the time to invest in a solid data foundation

Never has it been more important to have a robust data management strategy that enables a 360 view of the customer. The most successful companies in the current environment are harnessing the value of their data by proactively monitoring changes in customer behaviors & experiences and making targeted investments to address them.Hear firsthand how Maersk is offering a completely differentiated customer experience by putting data at the heart of their digital-transformation journey.

23. april 2021 | Læs mere


Computerworld
Endnu en tragisk ulykke med førerløs Tesla: Musk har store forventninger til ny software
En tragisk dødsulykke i USA i weekenden har sat forøget fokus på Teslas eksisterende semiautomatiske system og det kommende fuldautomatiske, der skal gøre bilerne helt selvkørende.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.