Elselskab satser på gratis strøm

Strøm kan nu købes for nul kroner om natten. Men høje afgifter gør det dyrt.

Det lille elselskab Modstrøm lancerede for et par dage siden en ny forretningsstrategi, der skal skaffe langt flere kunder i butikken: Gratis strøm om natten.

Tilbuddet kommer ifølge selskabet uden prisstigninger på den elektricitet, der leveres i dagtimerne, og som fortsat er relativt billig (spotmarkedsprisen plus 10 øre).

For at kunne udnytte tilbuddet, skal man investere i en intelligent elmåler fra Modstrøm. Den koster 1500 kroner, og giver samtidigt mulighed for at spare yderligere på strømmen, fordi man kan bedre kan holde øje med sit forbrug.

Afgifter koster
Men selvom Modstrøm tager nul kroner for den strøm, selskabet leverer mellem midnat og klokken seks om morgenen, skal man ikke regne med at spare nogen formue.

De danske el-afgifter er nemlig stadig ikke differentierede, så uanset om strømmen er gratis og leveres af vindmøller, skal man betale den fulde pakke af afgifter – inklusive ”grønne afgifter” på strømmen.

Til trods for gratis-elementet i Modstrøms knald-tilbud, sparer forbrugerne kun omkring 50 øre pr kilowattime. Der skal stadig betales cirka 1,18 kroner i afgifter.

”Politikerne har talt om differentierede afgifter længe, men det er ikke blevet til noget endnu,” konstaterer Roar Seeger, direktør for Modstrøm.

Politikere giver ikke årstal
ComON har spurgt to af Folketingets energi-ordførerer, om hvornår der vil blive indført differentierede afgifter, så tilbud om gratis natstrøm kunne blive mere attraktivt for forbrugerne.

Selvom både Socialdemokraternes og de Konservatives energiordførerer er meget postive og mener, at de nok skal komme på et tidspunkt, kan ingen af dem komme med et konkret løfte.

”Vi skal bestemt have kigget på afgifterne. Jeg vil arbejde for reformer på området, og der er flere ting, der skal ændres,” siger Konservatives nye energiordfører Jørgen Lundgaard.

Omtrent samme budskab kommer fra Socialdemokraternes energiordfører, Ole Hækkerup.

”Vi vil gennemføre det så hurtigt som muligt,” siger han, men kan dog ikke sætte noget årstal på.

Ole Hækkerup nævner Socialdemokraternes mål om, at 50 procent af elproduktionen i 2020 skal komme fra vindmøller, men er dog ikke i stand til at sige, om der vil gå et, to eller fem år, før der ikke længere pålægges ”grønne afgifter” på gratis, grøn natstrøm fra vindmøller.

Konservativ optimisme
Ole Lundsgaard er mere opmistisk: Han mener, at differentierede afgifter godt kan komme i løbet af et år.

Før det kan ske, skal politikerne dog gennem tunge og komplicerede forhandlinger med elselskaberne. Det store spørgsmål ved en ændring af el-afgifterne er nemlig, hvem der skal betale for de intelligente el-målere, som bliver nødvendige. Det er en milliard-regning, som eksemplevis DONG er meget lidt villig til at finansiere.

Modstrøm satser dog på, at folk selv gerne vil betale de 1500 kroner for en lidt smartere elmåler.

”Man får en ny mulighed for at holde øje med sit forbrug og dermed begrænse det,” fortæller Roar Seeger.

Modstrøms tilbud gælder i første omgang kun private forbrugere.

Selskabet har i dag cirka 20.000 kunder, hvoraf halvdelen allerede har anskaffet sig en intelligent elmåler.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
5 måder du kan beskytte og optimere det vigtige fjernarbejde på
Når arbejdspladsen bliver mere digital og medarbejderne arbejder mere hjemme stiger cybertruslen også. Derfor bliver din it-afdeling i fremtiden også målt på organisationens evne til at sikre fjernarbejde uden risiko for datatab eller gøre sig sårbar over for fjendtlige angreb. I dette whitepaper fortæller vi derfor om 5 måder, du kan beskytte og optimere dine medarbejderes fjernarbejde på.