Cocktail af sport og it skal få Endomondo på podiet

Tech Guld: Dansk start-up skal gøre løbeturen til en sjovere og mere social aktivitet.

Tag din mobiltelefon med dig, når du skal ud at løbe, gå, cykle eller dyrke en anden sportsgren, hvor du tilbagelægger en distance. Mens du er af sted, får du automatisk registreret rute, distance, sluttid, gennemsnits- og tophastighed, kalorieforbrug, højdemeter m.m.

Registreringen sker "real-time" og uden manuelle dataoverførsler til computeren. Undervejs kan du få stemmebeskeder om, hvordan det går. Du har en fuld træningsdagbog samt mulighed for at udfordre dine venner og følge dem live, når de træner.

Sådan lyder forretningskonceptet i Endomondo, der er kommet med på listen over de mest lovende danske start-ups i it- og telebranchen.

Stifterne har alle selv en sportslig baggrund, fortæller medstifter Mette Lykke, der har en fortid som konkurrencerytter i dressur og spring. Hun driver firmaet sammen med Jakob Nordenhof Jønck, tidligere skilærer, og Christian Birk, der er mangeårig dansk mester i 400 meterløb. Alle tre stiftere har desuden akadmiske grader samt en fortid som managementkonsulenter hos McKinsey & Company.

”Vi så tre tendenser i tiden: Individuel idræt vinder frem på bekostning af holdidræt, fordi fleksibiliteten er vigtig, sociale communities er blevet en integreret del af vores sociale liv, og endelig at teknologi udnyttes ualmindelig lidt inden for sport,” fortæller Mette Lykke.

Tilsammen dannede de tendenser udgangspunkt for konceptet bag Endomonmdo:

”Vi ville desuden gerne skabe et gratis produkt, og dermed var det oplagt at bruge GPS-telefonen, som de fleste efterhånden har i forvejen. Vi har så fokuseret på at understøtte stort set alle telefoner, så man ikke ender ud med et community kun for sine Nokia-venner for eksempel,” fortæller hun.

De tre stiftere har en generel vision om at gøre sport sjovere. Helt konkret er målet at have mindst fem millioner brugere ved udgangen af 2011.

”Men derfor kan vi jo godt internt stræbe noget højere,” tilføjer Mette Lykke.

At firmaet er nye på tech-banen, kunne brugerne mærke, da serveren midt i august stod af, fordi tjenesten havde fået uventet mange brugere hen over sommeren. Onlinetjenesten var da nede i næsten to døgn, indtil nye servere kunne tages i brug.

Mener du, at Endomondo er blandt de mest lovende af danske startups i it- og telebranchen, bedes du tilkendegive dette overfor redaktionen. Vi modtager mails (send dem til techguld@mediaprovider.dk) og læser kommentarerne i kommentarfeltet under hver artikel. Den endelige vurdering af, hvilke ti startups af de godt tyve nominerede, der skal gå videre i konkurrencen, træffes på baggrund af læsernes - begrundede - input af Tech Guld redaktionen.

Når feltet om en lille måneds tid måned er reduceret til ti firmaer, vil et dommerpanel vurdere, hvem der er de tre mest lovende.
Dommerpanelet består af fremtrædende VIPs fra it- og telebranchen, og medlemmerne er enten selv erfarne og succesfulde iværksættere eller topdirektører i branchen.

Finalen, hvor Danmarks mest lovende startup skal findes, løber af stabelen i december.

Læs mere om Endomondo her. Læs mere om ComON Tech Guld her.
.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere