Jubiis nye stil: Brugere strømmer til og pengene vælter ind

Efter seks år med røde tal giver Jubii omsider overskud.

Sidste år fik Jubii syv millioner kroner i overskud. Det gode resultat kommer efter en omtumlet årrække med ejerskifte og blødende regnskaber.

I løbet af de foregående seks år havde onlineportalen, som samler nyheder og webtjenester, ellers sammenlagt haft et underskud på 127 millioner kroner.

Jubii har også vendt tidligere tiders voldsomme nedgang i antal besøgende. Sitet oplevede en vækst på 30 procent i antallet af unikke brugere (621.000 i november 2010 mod 477.000 i samme måned i 2009). Det er den højeste vækst på Foreningen af Danske Interaktive Mediers (FDIM) top 20-liste for et kommercielt site.

Det positive 2010-resultat kommer efter en god præstation på markedet for online-annoncering og en skarp trimning af forretningen, skriver Jubii i en pressemeddelelse.

Det nye overskud skal ses i sammenhæng med et underskud året før, 2009, på næsten 16 millioner kroner. I 2008 var underskuddet endnu højere - næsten 26 millioner kroner. Faktisk har Jubii haft tocifrede milllion-underskud i de sidste seks år. Samlet havde Jubii et underskud fra 2004 til 2009 på 127 millioner kroner.

Jubii fordoblede ligeledes firmaets omsætning i 2010 sammenlignet med året før. Fra at have en omsætning på 14 millioner i 2009, var den næsten 30 millioner i 2010, oplyser selskabet. Året forinden - midt under finanskrisen - havde selskabet dog tabt 60 procent af omsætningen, så det nye løft svarer blot til, at selskabet næsten er tilbage på niveauet før finanskrisen. Omsætningen er dog stadig væsentligt lavere end i 2006, hvor Jubii omsatte for 59 millioner kroner.

Jubii tilbyder alt fra nyheder, til vejrtjenester til dating og har som erklæret formål at fungere som startside for danskerne. Samtidig varetager Jubii annoncesalget for andre online-baserede medier i Danmark og udlandet. I efteråret meldte Jubii eksempelvis, at de var blevet annoncepartner for Yahoo. Jubiis direktør, Henrik Busch, melder, at de nu vil satse mere på behavioral targeting-produkt som en af de store vækstdrivere i året, der kommer.

Danske Jubii blev skabt i 1995 af Martin Thorborg, Kasper Larsen, Henrik Sørensen og Andreas Jürgensen. Virksomheden var en overgang ejet af tyske Lycos, som for tre år siden solgte virksomheden til daværende direktør Peter Lundsgaard og en række danske investorer. Peter Lundsgaard fortalte dengang til Business.dk, at han havde belånt huset til op over skorstenen for at finansiere købet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere