Artikel top billede

Nu kender Facebook dit ansigt

Det sociale netværk har nu også aktiveret sin automatiske ansigtsgenkendelse for brugere i andre lande end USA.

I december 2010 introducerede Facebook en form for ansigtsgenkendelse, som automatisk kan genkende dine venner på billeder og foreslå tags. Når du uploader et nyt billede, forsøger Facebook at matche billedet med andre fotos og foreslå navnet på den person, der er i billedet.

Den automatiske ansigtsgenkendelse blev i første omgang kun indført i USA, men nu ser det ud til at Facebook har aktiveret den i resten af verden – i første omgang uden at informere brugerne om det. Det bekræfter sikkerhedsfirmaet Sophos, som samtidig advarer om, at brugerne selv skal deaktivere funktionen.

Det er altså ”opt-out” i stedet for ”opt-in”. Nu er det selvfølgelig svært at deaktivere ansigtsgenkendelsen, når man slet ikke er klar over, at den er blevet aktiveret.

Graham Cluley fra Sophos kritiserer da også, at brugerne ikke bliver spurgt om godkendelse når de bliver tagget på Facebook-billeder. Du skal selv gå ind og ”untagge” i de billeder hvor du er blevet tagget.

”Mange folk føler at det er ubehageligt, at et site som Facebook lærer hvordan de ser ud, og bruger denne information uden deres tilladelse. Mange Facebook-brugere ved stadig ikke hvordan de skal ændre deres privatlivs-indstillinger på den rigtige måde, og de synes at hele systemet er forvirrende. Det er endnu sværere at bevare kontrollen når Facebook ændrer indstillingerne uden at fortælle om det,” siger Graham Cluley.

Hos Sophos kan man finde en detaljeret vejledning som beskriver hvordan man kan deaktivere den automatiske ansigtsgenkendelse.

Facebook har netop opdateret sit gamle blog-indlæg om ansigtsgenkendelse fra december sidste år og bekræfter her at funktionen nu er rullet ud i de fleste lande.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.