Sega dropper Dreamcast

Nu er det officielt; Sega har netop meddelt, at produktionen af 128-bit konsollen Dreamcast bliver indstillet.

Segas beslutning om at forlade spilkonsol-markedet kommer efter et tab på mere end 1,6 mia. kr. i det sidste regnskabsår. Dreamcast har klaret sig meget dårligt overfor Sonys PlayStation i de seneste 18 måneder. Dreamcast var ellers den første spilkonsol med indbygget Internet-adgang, som kom på markedet, men det er ikke lykkes Sega at holde fast i de markedsandele, som firmaet havde i begyndelsen af halvfemserne med Megadrive og 16-bit Megadrive.


Tirsdag efter børsens lukketid i Tokyo kunne Sega så meddele, at hele firmaets konsol- og hardware-division bliver lukket. Firmaet vil i stedet koncentrere sig om at udvikle software til andre konsoller og håndholdte computere som Palm. Sega har netop indgået en aftale om at udvikle spil til PlayStation 2, og flere japanske medier har bragt rygter om, at Sega snart bliver overtaget af Nintendo eller Microsoft.


Senere på året kommer to helt nye spilkonsoller på markedet, Nintendos GameCube, der efterfølger N64, og Microsofts helt nye Xbox.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere