Uerfarne entreprenører skyld i TDC-kabelbrud

TDC brokker sig over, at flere og flere af selskabets kabler graves over under entreprenørarbejdet. Det skyldes til dels for mange uerfarne entreprenører i branchen, mener MT Højgaard.

Alene i årets første godt fire måneder har der været lige så mange tilfælde af brud på TDC's kabler, som man oplevede i hele 2004. Det er de tørre facts, som TDC nu smækker på bordet.

»Det er ærgerligt ikke blot for de kunder, der mister deres telefon- eller dataforbindelse i kortere eller længere tid, men også for entreprenøren selv. Vi sender ham en regning for at udbedre skaderne, og det kan i grove tilfælde løbe op i millioner af kroner,« siger driftsdirektør i TDC Net, Ole Weidemann Bech.

Hos MT Højgaard kan man ikke bekræfte et stigende antal i kabelbrud, men man har et bud på, hvad det kan skyldes.

»Kablerne ligger ikke altid der, hvor de er angivet. Den måde man lagde kabler førhen var anderledes end den, man bruger nu, og hvis et kabel eksempelvis ligger udenom en stor sten under jorden, er der jo ikke tegnet et herregårdssving på kortet,« siger MT Højgaards underdirektør Michael von Bülow til ComON.

Og derudover bliver kortene løbende opdateret, så man ifølge Michael von Bülow ikke altid kan være sikker på, at det kort man står med også er det senest opdaterede. Han mener, at en del af årsagen til stigningen skal findes i, at der er for mange uerfarne entreprenører i den danske muld.

»Jo, det vil være mit umiddelbare svar, der er jo imellem seks og syv tusinde entreprenører i Danmark, og de har meget forskellig erfaring,« siger han.

Michael von Bülow forklarer, at en uerfaren entreprenør let kan komme til at rive nogle kabler over, hvis vedkommende ikke er tilstrækkeligt forsigtig under gravearbejdet. Og nogle gange kan kabelbruddet ske et godt stykke fra selve gravearbejdet, hvor to kabler mødes, og det kan ikke ses umiddelbart.

Der er også udsigt til en stigning i antallet af større kabelbrud, hvor flere end 1000 abonnenter bliver berørt, hvor entreprenøren ikke har indhentet informationer om kabelføringen i området fra TDC. Sidste år var der 19 af disse sager, og i 2005 er tallet allerede oppe på 14. Det ser Michael von Bülow som et skidt tegn.

»Der er i hvert fald udtryk for, at der er nogle, der gambler. Man er nødt til at skaffe sig de informationer. Udgangspunktet er, at kablerne ligger, hvor de er på tegningerne, men som erfaren entreprenør ved man, at der typisk er en tolerance-afstand,« siger han.

Han understreger, at det er vigtigt at man vælge en entreprenør med stor erfaring, især når der skal graves i områder med mange forsyninger i jorden.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.