Politichef opfordrer forældre til at købe spyware

Amerikanske børns Facebook profiler skal hackes af deres forældre

Upassende billeder truer med at ødelægge børns fremtid. Det mener politichefen fra Mahwah i staten New Jersey, James Batelli i hvert fald. Han har installeret et såkaldt key-logger program på sin datters pc, så han kan følge med i, hvad hun skriver og formidler på Facebook.

”Tillid lyder godt, det er en god kliche,” siger han til NBC

Politichefens holdning deler man ikke hos organisationen Børns Vilkår. Her mener man, at forældrene bør være langt mere til stede sammen med børnene i stedet for at overvåge hvert eneste klik, deres børn foretager på nettet.

”Nej, vi er ikke enige i den fremgangsmetode. Vi opfordrer til dialog mellem voksne og børn. De voksne skal i stedet orientere sig, vise interesse, være nysgerrige, lytte og lære sammen med jeres børn. Herunder ligger også at forældre skal hjælpe til i forhold til at sikre kodeord og gøre opmærksom på, hvad man skal være forsigtig med, når man har eller opretter en virtuel profil. Samtidig er børn beskyttet af FN’s børnekonvention, der sikrer, at barnet har ret til beskyttelse mod vilkårlig eller ulovlig indblanding i sit privatliv,” fortæller Kommunikationschef Christophe Kirkegaard til ComON.

Den amerikanske politichef formidler sit noget ekstreme råd til forældre i byen Mahwah, hvor politiet afholder foredrag om internetsikkerhed for børn. Betjentene underviser interesserede forældre i at installere hackerværktøjer, som gør det muligt at aflure barnets koder til mange sociale netværk, som for eksempel Facebook.

Politichefen tænker ikke kun på en upassende kommentar eller et lidt for frækt billede, når han gerne vil have, at forældre skal involvere sig i langt større grad, når deres børn er på internettet.

“Hvis du ikke fortæller det usødet, så forstår forældrene det simpelthen ikke. Prøv at slå tilfældigt op i avisen en dag, så ser du straks hvor mange børn, der er ofre for kidnapninger og seksuelle overgreb, som et resultat af deres frie aktiviteter på internettet,” fortsætter han.

Han mener at man som forældre ikke bør sky nogen midler for at sikre sit barns virtuelle velbefindende. Spyware-programmet, som politichefen omtaler, koster ikke mere end 80 dollar i USA, og kan anskaffes lovligt af alle. Det er let at installere og barnet vil ikke ane uråd, når han eller hun logger sig ind på de sociale netværk, fremhæver han. (Det er ikke lykkes ComON at opklare, hvilket specifikt hackerværktøj politichefen anbefaler.)

”Hvis det betyder, at man må købe et program for at sikre, at børn ikke opfører sig upassende, når de er på internettet, så er det jo bare en del af det samfund, vi lever i,” slutter han af overfor NBC

Familiepsykolog Dr. Jeffrey Kassinove mener ikke, at forældre bør tage så drastiske midler i brug for at beskytte mod sexforbrydere, eller hvis man ønsker at sikre sit barn mod anstødelige billeder og kommentarer.

”Det er jo et tillidsbrud, for det første lærer du dit barn at det er okay at lyve, fordi du selv lyver, når du begynder at overvåge deres aktiviteter, uden at de er klar over det,” siger han til NBC.

Han mener i stedet, at forældre bør sætte et filter eller en såkaldt "cyber-nanny" op på hjemmets pc’ere. Som ComON kunne fortælle i sidste måned har blot 14 procent af de danske forældre installeret filtre for at forhindre deres børn i eksempelvis at hente porno eller gå ind på sider med skadelig malware. Det gør danske børn til nogle af de mindst overvågede i Europa. Britiske forældre er de mest strikse med hele 54 procent af forældre med netfiltre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere