En overfrakke til SIM-kortet sender telefonregningen i bund

Tech Guld: Med et ultra-tyndt siamesisk SIM-kort kan firmaer spare tusindvis af kroner på teleregningen, lover det nye dansk teleselskab Zapna.

Denne artikel har tidligere været bragt på ComON, men genoptrykkes som led i Tech Guld konkurrencen, hvori Zapna er nomineret.

De fleste, der har fumlet med at sætte et SIM-kort i en mobiltelefon, ved, at der ikke er meget plads at give af i telefonens SIM-skuffe. Men det kan faktisk lade sig gøre at klemme to SIM-kort ned i skuffen.

Og et tvillinge-kort er hovedstenen i en ny dansk tele-satsning.

Firmaet Zapna lover at nedbringe firmaers regninger på udlandstelefoni med over 50 procent, hvis kunderne til gengæld klistrer det ultra tynde SIM-kort på cirka 0,5 millimeter oven på deres eksisterende kort (Se billedet øverst).
Med tvillinge-kortet installeret kan firmaet garantere de billige telepriser. SIM-kortet sørger nemlig for, at alle udlandsopkald dirigeres videre til de operatører, som Zapna samarbejder med.

”Vi kan optimere firmaernes udlandstelefoni og gøre den billigere. For en gennemsnits virksomhed vil vi kunne give besparelser på mellem 40 og 60 procent på deres udlandsopkald,” siger Torben Melchiorsen fra Zapna.

Han er salgsdirektør i firmaet, som blev stiftet sidste år, og som lige nu kæmper om erhvervskundernes opmærksomhed. Når salgschefen drager på jagt, forsøger han især at fremhæve den uforpligtigende mulighed, som tvillinge-kortet tilbyder.

”Det er meget vigtigt for os, at folk forstår, at der er tale om et tilvalg. Vi beder ikke vores kunder om at skifte operatør. Vi beder dem heller ikke om at skifte SIM-kort. Det er et positivt tilvalg, og de kan hele tiden vælge at sige stop, hvis de ikke er tilfredse med os. Det eneste, de skal gøre, er at pille kortet ud,” siger Torben Melchiorsen til ComON.

Den uforpligtigende tilgang kan man også se på forsiden af firmaets reklamebrochure: ”I har verdens bedste mobilabonnement. Behold det!”

Det skal være simpelt
Zapna er kun i sin begyndelse, og salgsdirektøren varsler flere funktioner i den nærmeste fremtid. For eksempel Zapna Global. Det vil betyde, at tjenesten også kan bruges til at ringe fra udlandet og hjem til Danmark med besparelser.

Når en udsendt medarbejder tænder sin mobil i for eksempel Madrid, kan han vælge at aktivere sit almindelige SIM-kort eller Zapna-kortet. Hvis Zapna-kortet aktiveres, overtager det roaming-rollen i Spanien, og ringer ind til Zapnas partner, som på samme måde sender opkaldet hjem til Danmark til Zapnas nedsatte priser.

Der er stadig tale om et aktivt tilvalg.

”Vi holder fast i basisfilosofien, om at det skal være simpelt og gennemskueligt. Vi kunne godt automatisk overtage opkaldet, men så mister kunden gennemskueligheden,” siger Torben Melchiorsen.

Han mener, at firmaet kan skabe besparelser for danske firmaer på 25 procent, når firmaernes sælgere i marken ringer hjem fra udlandet. På nogle asiatiske markeder kan besparelsen være op til 90 procent, sjusser han.

”Men uanset hvor stor besparelsen er, så er telefonregningen på udlandsopkald noget, som mange virksomheder er begyndt at holde godt øje med, for der er mange tusinde kroner at spare på årsbasis,” siger salgschefen.

Ifølge Zapna har flere større danske virksomheder givet håndslag på at teste SIM-kort-løsningen, men firmaet vil endnu ikke oplyse navne på konkrete kunder.

Mener du, at Zapna er blandt de mest lovende af danske startups i it- og telebranchen, bedes du tilkendegive dette overfor redaktionen. Vi modtager mails (send dem til techguld@mediaprovider.dk) og læser kommentarerne i kommentarfeltet under hver artikel. Den endelige vurdering af, hvilke ti startups af de godt tyve nominerede, der skal gå videre i konkurrencen, træffes på baggrund af læsernes - begrundede - input af Tech Guld redaktionen.

Når feltet om en lille måneds tid måned er reduceret til ti firmaer, vil et dommerpanel vurdere, hvem der er de tre mest lovende. Dommerpanelet består af fremtrædende VIPs fra it- og telebranchen, og medlemmerne er enten selv erfarne og succesfulde iværksættere eller topdirektører i branchen.

Finalen, hvor Danmarks mest lovende startup skal findes, løber af stabelen i december.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere