Artikel top billede

Fremtidens tøj kan tænke selv

Intelligente tekstiler debateres i de kommende dage på en konference i Herning.

Som ComON kunne fortælle forleden, har der siden starten af måneden været mulighed for at opleve fremtidens højteknologiske beklædning på en udstilling i Herning. Her kan man blandt andet se en kjole der også er et bærbart musikinstrument, en frakke med indbygget overvågningskamera og skærm samt en halsbeklædning, der giver mulighed for at lytte til kroppens indre.

Udstillingen er en del af et større arrangementet med titlen ”Future Textiles”, som også omfatter en konference der starter i dag og varer resten af ugen. Her mødes 45 eksperter fra flere lande for at diskutere intelligente tekstiler.

Målet med konferencen er, at deltagerne danner netværk på tværs af brancher og landegrænser og vedtager en ’deklaration’ for, hvordan de vil arbejde videre på området.

Konferencen er arrangeret af Videncenter for Intelligente Tekstiler ved TEKO, VIA University College sammen med Innovation Lab. Foruden udstillingen er der også en designkonkurrence, workshops og et åbent seminar for virksomheder og andre interesserede.

”Danmark er i forvejen kendt globalt på tekstilområdet for at producere godt design, for at være nytænkende og for at være så stærk i konkurrencen, at 80 procent af den danske tøj- og tekstilproduktion eksporteres. Der er tilsvarende mulighed for at gøre Danmark til et foregangsland, når det gælder intelligente tekstiler. Det handler ikke kun om at fremstille intelligente tekstiler. Det handler også om at være ekspert på de udfordringer, der knytter sig til området – f.eks. at få minimeret brugen af kemi,” siger Hanne Troels Jensen, der er leder af Videncenter for Intelligente Tekstiler i Herning.

Der findes allerede nogle få eksempler på intelligente tekstiler, der bruges i professionelt øjemed. Det gælder f.eks. beklædning til brandmænd med en indbygget alarm, der hyler, hvis der bliver for varmt dér, hvor brandmanden opholder sig. Der findes også uniformer med indbygget opvarmning til f.eks. vejarbejdere på kolde dag og bluser til ældre, der bipper, hvis personen har fået for lidt at drikke og er i fare for at dehydrere.

"Noget af det nyeste, der er på tegnebrættet, er tøj, der ikke krøller, og som afviser pletter, kulde og svedlugt. Teknologien findes, og mulighederne er utallige, men vi skal være oppe på mærkerne, hvis vi vil gøre os gældende internationalt på området,” siger Hanne Troels Jensen.

Blandt de i 10 danske deltagere på konferencen er virksomhederne Bestseller, Kvadrat og Gabriel. Fra udlandet er bl.a. Philips og Adidas med.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere