Smagsdommerne gav Limbo en lemfældig kritik

Spiljournalist er fortørnet over kendt kulturprograms mangel på respekt for computerspil. (opdateret)

Computerspil blev for en kort stund ophøjet til kultur, da DR's populære kulturprogram Smagsdommerne http://www.dr.dk/odp/ActivateLink.html?uniqueid=1756267&mt=programstab&st=&furl=http%3A//www.dr.dk/odp/default.aspx%3Ftemplate%3Dprogram%26guid%3DDFEBE1F0-81C3-400B-B67D-55AD0B47B4F4%26back%3D%252fodp%252fdefault.aspx%253ftemplate%253dprogramserie%2526guid%253d3EDA3631-092E-43CD-AA0C-667D9C65B462%2526back%253d%25252fodp%25252fdefault.aspx%25253ftemplate%25253dprogrammer%252526&surl=http%3A//www.dr.dk/Forms/Published/PlaylistGen.aspx%3Fqid%3D1756267%26odp%3Dtrue" target="_blank">i sidste uge anmeldte det succesfulde danske computerspil, Limbo.

Nu kritiserer en computerspilsjournalist programmet for at behandle computerspil uden respekt.

En af deltagerne, Lilian Munk Rösing, lektor ved institut for kunst og videnskab, indrømmede, at hun ikke selv havde spillet Limbo, men set på mens hendes 14-årige søn spillede.

"Det er simpelthen sådan man gør?," spurgte værten, Adrian Hughes, med henvisning til hendes alternative måde at anmelde på.

"Ja," svarede en storsmilende Lilian Munk Rösing.

Politikens computerspilsredaktør, Thomas Vigild, kritiserer på sin blog, at kulturprogrammet ikke behandler spillet ordentligt.

"Måske ser jeg spøgelser, men hele udsendelsen gav mig igen fornemmelsen af, at spil er andenrangskultur, som vi kan hive frem og grine lidt af," skriver Thomas Vigild.

"Der mangler simpelthen respekt omkring spillet som kunstform," mener Thomas Vigild, der desuden nævner sidste års anmeldelse af konsolspil som endnu et eksempel på Smagsdommernes dårlige behandling af computerspil.

Han nævner, at en enkelt af programmets anmeldere, medieforsker Bo Kampmann Walther, dog behandlede spillet med respekt. Han forsvarer til sidst i programmet, at spillet har fået Statens Kunstfond treårige arbejdslegat.

Selve spillet fik både ros og kritik i Smagsdommerne. I andre kredse er spillet blevet særdeles godt modtaget.

Opdateret tirsdag klokken 12.50:

Over for Journalisten.dk forsvarer tv-værten Adrian Hughes programmets facon og tilgang til computerspil. Ifølge værten er det almindeligt at personer, der intet har med computerspil at gøre normalt, skal anmelde computerspil. Tankegangen er, at de med deres begrænsede viden om computerspil er bedre til at præsentere det for andre, som ikke normalt er gamere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere