Fodbold-tosse-spil gør dansk firma verdensberømt

Det danske firma Kathart har skabt sjove og simple Flashspil, som har gjort firmaet verdensberømt. Nu skal successen bruges til at bringe Kathart til USA.

Da den stangberusede fodbold-fan stormede ind på Parkens græstæppe og langede ud efter kampens dommer, så gik der ikke lang tid, før episoden blev til et spil.

Og da Apple-bossen Steve Jobs indtog scenen til endnu en hemmeligstemplet præsentation tidligere på året, så var de samme folk allerede klar med endnu et spil.

Fælles for begge spil var, at de var lavet af danske Kathart, og at de blev enorme successer på nettet. Fodboldtossen kastede 250.000 besøg af sig på fire dage. Og spillet med Steve Jobs fik over 100.000 besøgende på tre dage - primært fra USA.

Og det er den popularitet, som Kathart nu kan veksle til en af den lille virksomheds største skalpe. Nemlig en aftale med et stort amerikansk reklameselskab, hvilket har kastet dette reklamespil af sig, som blev offentligjort i går.

»Grunden, til at det var os, de pegede på, var netop fordi, vi smed Steve-spillet ud på nettet. Det var programmeret i en kombination af flashkode og Papervision. På den måde har vi tilføjet en 3D-oplevelse uden at der skal downloades ekstra plugins,« forklarer Franz Berliner, der er direktør i Kathart.

Firmaets underliggende "game engine" har desuden vakt interesse i Tyskland, hvor de næste store ordrer er på vej. Franz Berliner kan efter aftale ikke sætte beløb på successen.

»Men det er selvfølgelig en aftale, der er rigtig god for os. Det er jo nogen helt andre priser, end vi har på det danske spilmarked. Jeg vil tro, at vi skulle lave tre spil i Danmark for at tjene det samme. I Danmark skal man også bruge meget tid på forhandle pris. Men i USA og Tyskland er der jo en meget større målgruppe, som man kan ramme, så det giver også mere mening for firmaerne, at investere i et spil,« siger Franz Berliner.

Tilbage på Amager, hvor Kathart holder til, er der selvfølgelig glade miner, men også en lille forundring over, at man så hurtigt har fået fat i relativt store fisk.

»Det har overhovedet ikke været planlagt. Vi sidder jo omgivet af andre firmaer herude som også har store ambitioner, og vi kan konstatere, at vi er rykket lidt hurtigt frem end mange af dem, hvilket de forståeligt er lidt irriterert over,« fortæller Franz Berliner med et smil.

»Mange mener måske, at vi har været lidt heldige. Men det sjove er også, at der hvor det virkeligt begyndte at gå godt for os, var da vi rev vores businessplan i stykker,« siger Franz Berliner.

For et par par år siden gik de ansatte med til en nedgang i grundlønnen. Til gengæld får de nu udbetalt 40 procent af firmaets overskud hvem måned. En anden gulerod er, at de ansatte to gange om året får lov til at byde ind med idéer, som de godt kunne tænke sig at lave. Det vil sige, at for eksempel spilprojekter produceres - før der egentlig er kunder til dem.

Men er det ikke svært at sælge noget, som ingen har bestilt?

»Det har vist sig, at alene det, at folk har været så begejstrede for det, de laver, har gjort, at det har været let at afsætte,« fortæller Franz Berliner.

»I vores brancher laver man ofte kampagner og spil efter, at der er blevet udformet lange rapporter, hvor man beslutter sig for budskaber, målgrupper og så videre. Men det kan være enormt svært at forudse unges medievaner i dag.
Med vores koncept kan vi nå at lave 10 spil for prisen på en rapport. Så kan det godt være, at det første spil flopper, men så sender vi bare et nyt af sted,« siger Franz Berliner.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Kompetera SolutionsDay 2017

Som it-professionel i dag forventes du at have et bud på fremtiden, fod på sikkerheden og fuldt styr på driften. På Kompetera SolutionsDay 2017 får du inspiration og svar - kom og hør spændende indlæg fra blandt andre Jakob Scharf tidligere chef for PET og Ken Bonefeld Nielsen, head of corporate security & ACA Department hos Sony Mobile Communications.

05. oktober 2017 | Læs mere


Få mere fart på og kvalitet i udviklingsafdelingen med DevOps

Få indsigt i den populære DevOps-tankegang, der kendetegner den moderne it-organisation, hvor samarbejde og integration er nogle af nøgleordene. Kom og hør konkrete cases fra virksomheder, der arbejder efter DevOps og mød de førende leverandører, der fortæller, hvordan du kommer derhen, hvor udviklingsafdelingen kan understøtte den digitale innovation med de ideer og i det tempo, som der forventes.

10. oktober 2017 | Læs mere


EU persondataforordning - praktiske løsninger på dataudfordringer

Seminaret sætter fokus på dataportabilitet, Right to be Forgotten og 72-timers notifikationsreglen. Den 25. maj 2018 skal det hele være på plads! Her skal danske virksomheder leve op til EUs nye regler om databeskyttelse. Deltag og få indsigt i metoder og praktiske eksempler.

11. oktober 2017 | Læs mere

Computerworld
Apples nye iOS 11 skaber store batteriproblemer på iPhone og iPad: Disse fire ting kan du gøre ved det
Apples nye iOS 11 skaber batteriproblemer for mange brugere, der oplever, at iPhonen pludselig ikke længere holder til en hel dag på jobbet. Du kan dog selv minimere problemet med disse fire lette trin.
CIO
Bare glem alle advarsler og alarmklokker: ”Din smartphone får ikke virus”
Sikkerhedsfirmaer advarer jævnligt om, at almindelige menneskers smartphone står pivåbne for virus og malware. Men ifølge en kendt sikkerhedsekspert findes det stort set ikke i Danmark.
Comon
Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark
Det vrimler med spændende Android-smartphones på markedet. Vi har samlet en oversigt over de bedste Android-telefoner, du kan købe herhjemme netop nu.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Digitaliseringen af finanssektorens sætter skub i et helt nyt syn på it-infrastruktur
Finanssektoren er i fuld gang med en voldsom digital omvæltning. Det betyder blandt andet et helt nyt syn på it-infrastruktur. Stadig flere virksomheder skifter fokus fra on-premise-løsninger til et miks af on-premise, hosting og cloud som kaldes en hybrid it-infrastruktur. Læs i dette whitepaper udarbejdet af IDC for Interxion om udviklingen, den nye tankegang og de umiddelbare fordele. 12 sider på engelsk.