Fodbold-tosse-spil gør dansk firma verdensberømt

Det danske firma Kathart har skabt sjove og simple Flashspil, som har gjort firmaet verdensberømt. Nu skal successen bruges til at bringe Kathart til USA.

Da den stangberusede fodbold-fan stormede ind på Parkens græstæppe og langede ud efter kampens dommer, så gik der ikke lang tid, før episoden blev til et spil.

Og da Apple-bossen Steve Jobs indtog scenen til endnu en hemmeligstemplet præsentation tidligere på året, så var de samme folk allerede klar med endnu et spil.

Fælles for begge spil var, at de var lavet af danske Kathart, og at de blev enorme successer på nettet. Fodboldtossen kastede 250.000 besøg af sig på fire dage. Og spillet med Steve Jobs fik over 100.000 besøgende på tre dage - primært fra USA.

Og det er den popularitet, som Kathart nu kan veksle til en af den lille virksomheds største skalpe. Nemlig en aftale med et stort amerikansk reklameselskab, hvilket har kastet dette reklamespil af sig, som blev offentligjort i går.

»Grunden, til at det var os, de pegede på, var netop fordi, vi smed Steve-spillet ud på nettet. Det var programmeret i en kombination af flashkode og Papervision. På den måde har vi tilføjet en 3D-oplevelse uden at der skal downloades ekstra plugins,« forklarer Franz Berliner, der er direktør i Kathart.

Firmaets underliggende "game engine" har desuden vakt interesse i Tyskland, hvor de næste store ordrer er på vej. Franz Berliner kan efter aftale ikke sætte beløb på successen.

»Men det er selvfølgelig en aftale, der er rigtig god for os. Det er jo nogen helt andre priser, end vi har på det danske spilmarked. Jeg vil tro, at vi skulle lave tre spil i Danmark for at tjene det samme. I Danmark skal man også bruge meget tid på forhandle pris. Men i USA og Tyskland er der jo en meget større målgruppe, som man kan ramme, så det giver også mere mening for firmaerne, at investere i et spil,« siger Franz Berliner.

Tilbage på Amager, hvor Kathart holder til, er der selvfølgelig glade miner, men også en lille forundring over, at man så hurtigt har fået fat i relativt store fisk.

»Det har overhovedet ikke været planlagt. Vi sidder jo omgivet af andre firmaer herude som også har store ambitioner, og vi kan konstatere, at vi er rykket lidt hurtigt frem end mange af dem, hvilket de forståeligt er lidt irriterert over,« fortæller Franz Berliner med et smil.

»Mange mener måske, at vi har været lidt heldige. Men det sjove er også, at der hvor det virkeligt begyndte at gå godt for os, var da vi rev vores businessplan i stykker,« siger Franz Berliner.

For et par par år siden gik de ansatte med til en nedgang i grundlønnen. Til gengæld får de nu udbetalt 40 procent af firmaets overskud hvem måned. En anden gulerod er, at de ansatte to gange om året får lov til at byde ind med idéer, som de godt kunne tænke sig at lave. Det vil sige, at for eksempel spilprojekter produceres - før der egentlig er kunder til dem.

Men er det ikke svært at sælge noget, som ingen har bestilt?

»Det har vist sig, at alene det, at folk har været så begejstrede for det, de laver, har gjort, at det har været let at afsætte,« fortæller Franz Berliner.

»I vores brancher laver man ofte kampagner og spil efter, at der er blevet udformet lange rapporter, hvor man beslutter sig for budskaber, målgrupper og så videre. Men det kan være enormt svært at forudse unges medievaner i dag.
Med vores koncept kan vi nå at lave 10 spil for prisen på en rapport. Så kan det godt være, at det første spil flopper, men så sender vi bare et nyt af sted,« siger Franz Berliner.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Gå hjem møde: GDPR og skygge-it

Den 25. maj 2018 skal det hele være på plads! Her skal danske virksomheder leve op til EUs nye regler om databeskyttelse. Hvordan får I både styr på skygge-IT og sikrer brugerne adgang til nettets glæder og dermed de værktøjer, der gør dem mere produktive samtidigt med, at man får styr på IT-sikkerheden, compliance, risk og herunder persondataforordningen? Kom og få svar

21. marts 2018 | Læs mere


Computerworld Summit 2018

Det har aldrig været bedre end nu at være it-professionel. Den teknologiske udvikling brager af sted og kravene til dig er skyhøje. Forventningerne fra forretningen er i top – for også konkurrenter og it-kriminelle nyder godt af de samme teknologiske fordele. Derfor skal du mestre den afgørende digitale transformation, som er omdrejningspunktet for Computerworld Summit 2018.

11. april 2018 | Læs mere


Software asset management - få styr på dine applikationer og undgå dyre overraskelser

På seminaret får du kendskab til best practice inden for Software Asset Management, som giver dig den bedste mulighed for at styre, indkøbe, vedligeholde og afvikle software i din organisation eller virksomhed.

17. april 2018 | Læs mere

Premium
“Det er supergodt at overskride budgetterne. For faktum er, at man bliver klogere undervejs”
Meldingen er klar, når it-professor Stephen Alstrup skal levere opskriften på gode it-projekter i det offentlige. Budgetterne skal overskrides, og kravspecifikationerne skal gøres løsere. "Der er rigtig mange gode it-projekter, der har haft budgetoverskridelser. Det giver et meget stift forhold til leverandørerne, når man ikke kan lave budgetoverskridelser," siger han.
Computerworld
Rygte: Amazon opruster - kan være på vej til at åbne kæmpe-webshop i Danmark
Amazon kan være på vej til at åbne webshop i Danmark - måske allerede inden sommer.
CIO
Ansættelsen af ny CIO fik Jyske Bank til at hæve lønnen til hele direktionen: Så meget tjener en top-CIO i dag
Jyske Bank hævede lønnen til topchef Anders Dam og resten af selskabets direktion betydeligt, da selskabet i sommer ansatte top-CIO’en Peter Schleidt, der kom fra TDC. Grund: Peter Schleidt fik i TDC en højere løn end Anders Dam.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
11 skridt, der sikrer dig det bedste udbytte af dit CRM-projekt
Dette whitepaper identificerer 11 skridt, som enhver organisation bør gennemgå i forbindelse med CRM-implementering.