Her er årets ti vigtigste gadgets

Hjælp ComON med at kåre den bedste.

Hvilken computer eller it-dims har på mest afgørende vis vendt op og ned på civilisationen, som vi kender den? Det spørgsmål vil ComON gerne have læserne til at besvare.

Redaktionen har samlet en liste over de ti mest oplagte kandidater til prisen som årets gadget 2010.
Listen er en slags kåring over, hvad vi mener er de ti vigtigste hardware-dejligheder, som it-branchen er blevet beriget med i årets løb.

Listen er sat sammen i tilfældig rækkefølge. Med læsernes hjælp kommer prioriteringen senere.

ComON tror, at prisen som årets gadget skal gå til en af disse dimser:

Boxee Box, Kinect, iPad, Macbook Air, iPhone 4, HTC Desire HD, Large Haldron Collider, Seagate XT, Kindle, Samsung Galaxy Tab.

Stræber-firmaet i konkurrencen er Apple, der har deltager med hele tre forskellige produkter, faktisk fire. Og at dømme efter andre konkurrencer på andre sites har æble-firmaet en velvoksen chance for at få titlen i år.

ComON er nemlig ikke det eneste tech-site, der bruger spalteplads på årets bedste-kåringer her i december. Vore kolleger på det amerikanske tidsskrift Time har allerede været gennem deres kåring, og her valgte man iPad som den gadget, der var mest bemærkelsesværdig i 2010.

Hjemlige Politiken er en anden avis, der har bidt til bolle i årets bedste-disciplinen. Politiken har udskrevet en afstemning, hvor læserne kan vælge mellem iPad, Kindle, Kinect, iPhone og Google Android, (selvom sidstnævnte jo ikke er ét apparat men mange forskellige). I det foreløbige afstemningsresultat fører iPad foran Android .

Men tilbage til ComONs helt egen liste over kandidater til årets gagdget. 2010 har stået i supertelefonens tegn, og vi ville af flere grund gerne have taget Nokias seneste bud med. Men selskabet har netop udsat sit flagskib E7 til engang næste år og den allerede lancerede N8 har ikke helt, hvad der skal til, mener redaktionen.

D-Links BoxeeBox klarer til gengæld lige at blive lanceret inden 2010 rinder ud. Vores kolleger på GEAR har været ret glad for et eksemplar og på DR har Nikolai Sonnes So Ein Ding ligefrem ladet begejstringen få frit løb over dimsen, som betegnes som ”piratvenlig”.

Apples iPad har allerede fået rigelig omtale. Det samme gælder Samsungs Galaxy Tab, der er omtalt som den mest seriøse udfordrer til iPad’en. På tablet-fronten ville vi egentlig hellere have haft denne sag med: Notion Ink Adam, men bagmændene nåede desværre ikke at få produktet på markedet inden deadline.

På ComONs ti bedste-liste finder man også Apples seneste bærbare pc’er, MacBook Air, som vi har taget med i både 13 og 11 tommer udgave. Redaktionen har taget de to maskiner med, fordi de med den særlige SSD disk direkte på bundkortet flytter hastighedsgrænser i kategorien.
MBA’erne vågner lynhurtigt op fra både sleep-mode og fuld opstart, og maskinen giver en positiv brugeroplevelse til trods for, at den trækkes med en ældre CPU-serie. Og så spiller designet end rolle: Ifølge langt de fleste testere er de nye Macbook Airs slet og ret gennemført lækre.

iPhone4, der blev lanceret i sommer, skal med som det ikon, den er blevet.

Amazons Kindle, som vi tidligere har testet, er et banebrydende produkt, der sætter ekstra strøm til ebogs-revolutionen.

Microsoft Kinect er også en selvfølge på listen over de ti vigtigste gadgets i 2010. Den burde måske have haft følge af konkurrenten PlayStation Move, men Kinect er ifølge redaktionen i en klasse for sig, fordi den som få andre gadgets lader brugeren hacke sig til nye funktioner og muligheder, som udviklerne ikke oprindeligt havde tænkt på.

I forhold til de mange skinnende underholdsning-gadgets, der præger listen, så lever denne deltager en lidt mere anonym tilværelse: Seagate XT er blot en intern harddisk, en hybrid en af slagsen, der kombinerer SSD-teknologi med traditionel disk-teknologi. Hybride harddiske er ikke nogen helt ny opfindelse, men Seagate XT er ifølge mange tests den første, der virkeligt fungerer efter hensigten. Seagate XT er med på listen over de ti vigtigste gadgets, fordi redaktionen mener, at den giver pc-brugeren en smag af SSD-hastighed samtidigt med at pladsen er rigelig prisen rimelig.

Gadgets er naturligvis andet end legetøj, og der er andet end computere, der kan ændre vilkårene for menneskeheden. Derfor har vi taget den lækre LHC med. Udforskningen af antimatter må da siges at være vigtig, og selvom flere har frygtet, at maskinen ville få jorden til at gå under, lever vores gamle planet endnu - og takket være LHC’en kommer vi måske til at vide tilstrækkeligt om universet til at kunne holde den i live endnu længere.

Rækkefølgen af de ti gadgets skal naturligvis ikke være tilfældig. Her kommer du, kære læser, ind i billedet. Vi vil nemlig gerne have læsernes hjælp til at kåre den bedste og vigtigste gadget ud fra kandidaterne på listen her.

Send din stemme pr. email til gadgetkonkurrence@mediaprovider.dk.

Blandt deltagerne, der stemmer, trækker vi lod om en Intel X25-M SSD disk på 120 GB. Konkurrencen for alle abonnenter på  ComONs nyhedsbrev (Hvis du ikke allerede er koblet på kan du blive det nederst til højre på forsiden af ComON).

Afstemningen løber frem til juleaften den 24. december. Videren udpeges i dagene mellem jul og nytår og præmien overrækkes den heldige læser i løbet af januar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere