Her er Endomondos nye investor

Skatteborgerne er med til at skyde penge i populær dansk motions-tjeneste. Læs mere om firmaet med pengepungen her.

Motionstjenesten Endomondos nye investor er den danske venturefond SEED Capital, der blandet andet har penge fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i pungen.

"Vi synes at det er et rigtig sejt selskab. Det er helt sikkert det mest interessante danske it-selskab lige nu," siger Niels Vejrup Carlsen, Investment Manager hos SEED Capital.

Endomondo, som sports-glade bruger til at koordinere og måle deres præstationer på cyklen, med løbeskoene eller i kajakken, har dermed fået dén investor, som de efterspurgte i årsregnskabet fra september.

 

Omkring fem millioner kroner i Endomondo

Venturefonden SEED Capital administrerer penge fra fonden DTU Symbion Innovation, og har også penge i ryggen fra en række store, danske virksomheder, som med fonden investerer i danske iværksættere.

SEED Capital har skudt i omegnen af fem millioner kroner i Endomondo, men Niels Vejrup Carlsen vil ikke afsløre, hvor stor en ejerandel, fonden har fået i den spurtende iværksætter.

Venturefonden, der pumper penge i opstartsvirksomheder, har allerede i to år haft et sultent øje på Endomondo og været i dialog med stifterne. Men det er først med det sidste halve års eksplosive vækst i brugerbasen, at venturefonden har ønsket at investere penge i foretagendet.

"Vi syntes, det var lidt for risikabelt at investere i. Det var en god ide, men som det er med sådanne tjenester, så var det fuldstændig umuligt at sige, om der rent faktisk var nogen, der ville bruge det," siger Niels Vejrup Carlsen.

I løbet af det sidste år har Endomondo flerdoblet brugermassen, så tjenesten i dag har 700.000 brugere, og mobilapplikationen, der findes til stort set alle platforme, er hentet næsten halvanden million gange.

 

Er tålmodig med finansieringsmodel

"De har formået at knække kurven i forhold til at tiltrække store mængder brugere. Dét med at tjene penge på dem, det skal vi nok finde ud af," siger Niels Vejrup Carlsen.

Endomondo har i dag en klar plan for, hvordan de skal tjene penge, og efter et sammenlagt underskud på omtrent fem millioner kroner over de sidste knap fire år er målet at nå break even næste år.

Det er ofte set, at investorer i første omgang kun interesserer sig for mængden af brugere og mindre for den fremtidige finansiering. Et kendt eksempel er Twitter, der i mange år har vækket undren på grund af den manglende indtjeningsplan, men alligevel har investorerne ikke holdt sig tilbage.

Finansieringsmodeller skal selvfølgelig findes på et tidspunkt, men i starten er brugerbasen bare vigtigst, mener Niels Vejrup Carlsen.

"Hvis du har en tjeneste, der har så meget værdi for nogle brugere, at de gider bruge tid på det og anbefale til venner og familie, så mener vi, at man også kan tjene penge på det," siger den professionelle investor.

Han mener, at Endomondo på en flot måde har formået at skaffe en masse brugere, der også er samlet i samme område, så de kan udveksle ruteinformationer og andre lokale informationer. Virksomheden har potentialet til at nå rigtig mange brugere, mener han.

"Jeg tror godt, at vi kan komme i nærheden af tjenester som Foursquare, og de er ret hotte," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere