Her er Endomondos nye investor

Skatteborgerne er med til at skyde penge i populær dansk motions-tjeneste. Læs mere om firmaet med pengepungen her.

Motionstjenesten Endomondos nye investor er den danske venturefond SEED Capital, der blandet andet har penge fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i pungen.

"Vi synes at det er et rigtig sejt selskab. Det er helt sikkert det mest interessante danske it-selskab lige nu," siger Niels Vejrup Carlsen, Investment Manager hos SEED Capital.

Endomondo, som sports-glade bruger til at koordinere og måle deres præstationer på cyklen, med løbeskoene eller i kajakken, har dermed fået dén investor, som de efterspurgte i årsregnskabet fra september.

 

Omkring fem millioner kroner i Endomondo

Venturefonden SEED Capital administrerer penge fra fonden DTU Symbion Innovation, og har også penge i ryggen fra en række store, danske virksomheder, som med fonden investerer i danske iværksættere.

SEED Capital har skudt i omegnen af fem millioner kroner i Endomondo, men Niels Vejrup Carlsen vil ikke afsløre, hvor stor en ejerandel, fonden har fået i den spurtende iværksætter.

Venturefonden, der pumper penge i opstartsvirksomheder, har allerede i to år haft et sultent øje på Endomondo og været i dialog med stifterne. Men det er først med det sidste halve års eksplosive vækst i brugerbasen, at venturefonden har ønsket at investere penge i foretagendet.

"Vi syntes, det var lidt for risikabelt at investere i. Det var en god ide, men som det er med sådanne tjenester, så var det fuldstændig umuligt at sige, om der rent faktisk var nogen, der ville bruge det," siger Niels Vejrup Carlsen.

I løbet af det sidste år har Endomondo flerdoblet brugermassen, så tjenesten i dag har 700.000 brugere, og mobilapplikationen, der findes til stort set alle platforme, er hentet næsten halvanden million gange.

 

Er tålmodig med finansieringsmodel

"De har formået at knække kurven i forhold til at tiltrække store mængder brugere. Dét med at tjene penge på dem, det skal vi nok finde ud af," siger Niels Vejrup Carlsen.

Endomondo har i dag en klar plan for, hvordan de skal tjene penge, og efter et sammenlagt underskud på omtrent fem millioner kroner over de sidste knap fire år er målet at nå break even næste år.

Det er ofte set, at investorer i første omgang kun interesserer sig for mængden af brugere og mindre for den fremtidige finansiering. Et kendt eksempel er Twitter, der i mange år har vækket undren på grund af den manglende indtjeningsplan, men alligevel har investorerne ikke holdt sig tilbage.

Finansieringsmodeller skal selvfølgelig findes på et tidspunkt, men i starten er brugerbasen bare vigtigst, mener Niels Vejrup Carlsen.

"Hvis du har en tjeneste, der har så meget værdi for nogle brugere, at de gider bruge tid på det og anbefale til venner og familie, så mener vi, at man også kan tjene penge på det," siger den professionelle investor.

Han mener, at Endomondo på en flot måde har formået at skaffe en masse brugere, der også er samlet i samme område, så de kan udveksle ruteinformationer og andre lokale informationer. Virksomheden har potentialet til at nå rigtig mange brugere, mener han.

"Jeg tror godt, at vi kan komme i nærheden af tjenester som Foursquare, og de er ret hotte," siger han.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.