Forening: Danmark er præget af it-dovenskab

Foreningen af Open Source Leverandører i Danmark afviser kritikken af EU-sagen mod Microsoft. Hvis Danmark skal blive en stærk it-spiller, så skal det ske ved at udvikle åbne it-systemer, mener foreningens formand.

EU-sagen mod Microsoft er en trussel mod fremtidig forskning og innovation i Europa. Det mener den danske tænketank MarkedsCentret. Men hos Foreningen af Open Source Leverandører i Danmark er man lodret uenig i tænketankens argumentation.

»MarkedsCentret kritiserer EU-sagen mod Microsoft med udgangspunkt i, at sagen er til skade for forbrugerne og teknologisektoren. Det er noget af det mest verdensfjerne, jeg længe har hørt - og faktisk så absurd, at jeg ikke tror, det er til gavn for Microsofts sag,« siger Morten Kjærsgaard, der er formand for Foreningen af Open Source Leverandører.

Han mener at Microsofts monopol-lignende position på markedet repræsenterer et af de største it-problemer overhovedet - i Danmark, i Europa og i resten af verden.

»Når der reelt kun er én leverandør, så er det aldrig til gavn for forbrugerne, der efterlades uden valgmuligheder. Er det liberalt? Ikke i den betydning, som jeg forbinder med sund liberalisme, der handler om valgmuligheder,« siger han.

Ifølge Morten Kjærsgaard præges innovationen på it-området af lukkede systemer med lukkede standarder.

»Hvis Danmark skal blive en stærk it-spiller, så skal det ske ved at udvikle åbne it-systemer, der kan tale sammen med andre systemer over en bred kam. Og i dag gør de fleste it-virksomheder det modsatte - de udvikler til Microsofts platform og kun den. Det resulterer i it-mæssig dovenskab, og det betaler vi prisen for nu, hvor stort set alle offentlige organisationer benytter Microsofts produkter,« siger Morten Kjærsgaard.

Han henviser til, at stort set alle ministerier og styrelsers hjemmesider er placeret på Windows-servere.

»Det er ikke tilstrækkeligt, at vi bruger Microsofts systemer mere end nogen anden nation i verden, hvis vi vil være førende på it i Danmark. Vi skal også selv udvikle, og her er åbne standarder mindst lige så afgørende som regeringens milliarder til it og innovation i øvrigt,« siger han.

Foreningen af Open Source Leverandører i Danmark tæller bl.a. Hewlett Packard, IBM, Novell og Sun Microsystems blandt sine medlemmer.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.