Artikel top billede

Flotte anmeldelser til danske Limbo

Det danske spil Limbo tegner til at blive et stort hit. Anmelderne er begejstrede.

I dag bliver det danske computerspil Limbo lanceret til konsollen Xbox 360 på online-tjenesten Xbox Live Arcade. ComON har tidligere skrevet om det danske dogme-spil, der har været tre år undervejs. Danske Playdead fik sidste år 11 millioner kroner i venture-penge til at færdiggøre spillet. Og det ufærdige Limbo løb med tre ud af ti priser på forårets Independent Games Festival i San Francisco. Denne festival er forbeholdt de mindre uafhængige spiludviklere og sammenlignes med Sundance Film Festival, hvor de uafhængige filmskabere mødes hvert år.

Så man kan roligt sige, at forventninger til Limbo har været skyhøje. Og de danske udviklere har formået at holde spændingen lige til det sidste. På den officielle hjemmeside er der kun den korte oprindelige koncept-trailer fra 2006 og en nyere in-game trailer, som heller ikke afslører ret meget om spillets gameplay.

Det er selvfølgelig en kendt sag, at Limbo foregår i en dyster sort/hvid-verden, hvor man skal styre en lille dreng, der bevæger sig rundt mellem gigantiske edderkopper, bjørnefælder og andre forhindringer. Det hele foregår i et todimensionelt univers med simpel grafik.

Gameplay roser for originalitet
Og netop spillets originalitet er da også det, som bliver fremhævet igen og igen i de første anmeldelser af Limbo. De danske spiludviklere hos Playdead har formået at begejstre anmelderne med deres usædvanlige koncept.

”Gennemtænkte gåder og en fangende æstetik gør Limbo til et tankevækkende eventyr som du skal opleve,” skriver Gamespot i sin anmeldelse, hvor spillet har fået en score på 9.0 ud af ti mulige point.

Det eneste negative er spillets længde – flere af anmelderne ønsker sig, at spillet havde været længere – og man er hurtigt fristet til at gennemføre hele spillet i én omgang.

”Det faktum at du kan gennemføre hele spillet på få timer er kun skuffende, fordi det er så svært at give slip igen, når først du er blevet suget ind i spillet,” skriver Gamespot.

CNET med tre anmeldelser
Hos CNET har man sat hele tre forskellige anmeldere til at kommentere spillet, og de er alle enige om, at det er et mesterværk.

”Limbo repræsenterer noget vi ikke har set i alt for lang tid i et spil. Det er udfordrende, stemningsfyldt, flot og måske som det vigtigste, helt originelt,” skriver en af anmelderne.

Og Limbo bliver ligefrem sammenlignet med digital kunst – det er nok de færreste spil, der gør sig fortjent til dén udmærkelse.

IGN applauderer original noir-stil
Hos IGN mener anmelderen at Limbo er et af de mest geniale spil nogensinde.

”Dette 2D puzzle platformspil i en film noir-stil er et af de bedste spil du kommer til at spille i år på nogen platform,” skriver IGN.

Her bliver det danske spil også belønnet med en score på 9.0 ud af ti.

Limbo koster 1.200 point i Xbox Live Arcade.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere