Nu kommer USB 3.0

Den tredje generation af USB har fået sit store gennembrud. En hel strøm af USB 3.0 produkter er på vej til markedet.

Allerede i 2008 blev den næste USB (Universal Serial Bus) standard – version 3.0 – vedtaget under navnet SuperSpeed USB. Men først nu er de første produkter ved at være klar på markedet. Den nye version kan overføre data med op til 600 MB/s. Det er ti gange hurtigere end version 2.0, der har en maksimal hastighed på 60 MB/s (480 Mbit/s).

Denne uges Consumer Electronics Show kan blive det afgørende gennembrud for USB 3.0. Nu ser det endelig ud til, at producenterne er klar med færdige produkter der understøtter standarden. HP har blandt andet to nye bærbare computere i Elitebook-serien, som begge er udstyret med tre USB 3.0 porte.

Det skal f.eks. gøre det hurtigere at overføre data fra mobile lagerenheder til den bærbare computer – 1 GB kan overføres fra en USB 3.0 hukommelsesenhed på 3,3 sekunder, mens det tager 33 sekunder med USB 2.0.

HP er den største pc-leverandør og det er ret sikkert, at konkurrenterne hurtigt vil følge efter og indbygge USB 3.0 i deres produkter. Det er især interessant til store skærme med høj opløsning og til eksterne lagerenheder.

I december kom Lacie med sin 2Big USB 3.0, der kombinerer to harddiske i en enhed og kan læse 275 MB i sekundet over USB 3.0. Freecom har også en ekstern harddisk med den nye standard.

Western Digital har netop lanceret sin nye eksterne harddisk 1 TB MyBook 3.0 med USB 3.0.

Både Asus og Giga-Byte har fået certificeret bundkort med USB 3.0 hos USB Implementors Forum, og Fujitsu har også fået certificeret en bærbar computer med den nye standard. Via er klar med en USB 3.0 Host Controller, der gør det lettere at integrere standarden i nye computere.

Og der bliver formentlig vist mange flere nye USB 3.0 produkter på Consumer Electronics Show i de kommende dage.

Intel har været drivkraften bag USB 3.0. Den nye standard blev første gang nævnt på Intels udviklerkonference i september 2007, men siden er det gået meget langsomt. Intel forsøgte at holde detaljer om den nødvendige host controller tæt ind til kroppen, men måtte til sidst dele informationerne med konkurrenterne.

For at opnå den højeste hastighed med USB 3.0 kræves ikke kun computere og eksterne enheder, der understøtter den nye standard, men også helt nye og tykkere kabler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere