Arnold Schwarzenegger åbner Cebit

I aften åbner verdens største it-messe Cebit. Den californiske guvernør Arnold Schwarzenegger er inviteret som æresgæst.

Midt i den værste finanskrise i mange år åbner it-messen Cebit i Hannover sine døre tirsdag den 3. marts. Den officielle åbningsceremoni finder allerede sted i aften, hvor den tyske forbundskansler Angela Merkel og guvernør Arnold Schwarzenegger fra Californien skal indlede gigantmessen for it-branchen. Det amerikanske it-mekka Californien er i år partnerland for Cebit og der er særlig fokus på it-virksomheder fra Silicon Valley og omegn.

Men er der langt til de tidligere tiders storhed for Cebit. I 2001 satte Cebit rekord med 830.000 besøgende og 8.100 udstillere. Men siden er besøgstallet faldet til under en halv million, og i år er der kun 4.300 udstillere på Cebit.

Der er heller ikke nogen dansk fællesstand i år. Sidste år var der seks deltagere på den danske fællesstand, og konsulatet havde i år sat en nedre grænse på fem, for hvor få deltagere, der måtte være før den fælles stand blev en realitet. Men der var kun tre tilmeldte, og det var for lidt.

Foruden finanskrisen har Cebit også kæmpet med stigende konkurrence fra mobilmessen Mobile World Congress i februar. Flere af de største producenter af mobiltelefoner har helt aflyst deres optrin på Cebit og i stedet valgt at koncentrere alle kræfterne på mobilmessen i Barcelona. Og netop mobil it er et område, der fylder mere og mere.

I år er der så guvernør Arnold Schwarzenegger, der skal kaste stjerneglimmer over Hannover, og det sker blandt andet under en reception for særligt udvalgte gæster tirsdag aften.

Hele åbningsceremonien mandag aften kan følges live på denne adresse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Langt flere studerende søger ind på it-uddannelser hos KEA: Næste år skal der skæres hundredvis af it-studiepladser
Hos Københavns Erhvervsakademi (KEA) har man oplevet en markant fremgang i antallet af optag på især it-relaterede uddannelser. Samlet set øger KEA optaget med en procent, men allerede fra næste år skal der trods flere ansøgere skæres drastisk ned på grund af en politisk aftale.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.