I orden at bryde kopispærring på egne dvd-film

De danske filmrettighedshavere giver grønt lys til at bryde kopispærringen. Men du skal spørge om lov, inden du kopierer dine dvd-film

Det er i orden at bryde kopispærringen på egne dvd-film, hvis formålet er at få dem over i sit mediecenter. Det giver Antipiratgruppens arbejdsgiver Danske Videogramdistributører nu lov til.

"Vi har ingen interesse i at lægge forhindringer i vejen for lovlydige borgere, der har købt dvd-filmene. Tværtimod giver vi grønt lys til, at de bryder kopispærringen for at få deres dvd-film over i deres mediecenter. Det har vi intet problem med," siger Danske Videogramdistributørers talsmand partner i Johan Schlüters advokatfirma, Jakob Plesner Mathiasen til ComON.

Det kræver ellers, at man bryder ophavsretsloven paragraf 75c, hvis man skal have sine dvd-film over i et mediecenter eller en anden digital platform. Men efter den private borger Henrik F. E. Andersen i frustration meldte sig selv til Antipiratgruppen for gentagne brud på ophavsretsloven er det i orden. I går fik han Videogramdistributørernes tilladelse til at bryde kopibeskyttelsen på deres dvd'er. Den tilladelse gælder nu principielt alle, hvis formålet med at bryde kopibeskyttelsen er at flytte sin egen film til sit eget mediecenter. Man skal dog spørge først ved at sende en mail eller ringe til Danske Videogramdistributører.

"Tilsvarende tilladelser vil blive givet til alle der er i samme situation som Henrik F. E. Andersen. Vi giver lov til at bryde kopisbeskyttelsen, hvis det er til privatbrug for at se filmen på et mediecenter eller noget tilsvarende," siger Jakob Plesner Mathiasen.

Han fortæller, at flere og flere dvd-film i fremtiden vil komme med en voucher til digital download af den samme film, så man bare kan hente filmen ind i mediecenteret.

Men selv om rettighedshaverne nu har givet private lov til at bryde kopispærringen, så betyder det ikke, at paragraffen er overflødig.

"Den er et vigtigt juridisk redskab i sager, hvor vi har mistanke om, at folk ikke selv ejer dvd-filmene eller distribuerer dem videre. Den er en af flere strenge, som vi kan spille på i de situationer," siger Jakob Plesner Mathiasen.

Her kan Videogramdistributørerne træffes.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Vodafone gennemfører et af verdens største S/4HANA-projekter på blot en weekend: Sådan er opgaven blevet grebet an
Over en lang weekend gennemførte Vodafone en enorm ERP-migration til SAP’s nyeste kerne S/4HANA. Det skete efter et års forberedelse. Arbejdet med data var nøglen til success, lyder budskabet.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.