Artikel top billede

Sony lukker fabrikker efter gigantisk jordskælv

Det voldsomme jordskælv og tsunamien i Japan kan også ramme landets elektronik-produktion.

Fredag morgen dansk tid blev Japan ramt af et voldsomt jordskælv, der målte 8,9 på richterskalaen. Jordskælvets epicentrum lå midt i havet 130 kilometer øst for havnebyen Sendai og knap 400 kilometer nordøst for Tokyo. En voldsom tsunami-bølge ramte efterfølgende den japanske kyst og det frygtes nu at tsunamien kan sprede sig til resten af Stillehavsområdet.

Der spekuleres allerede på hvordan jordskælvet og tsunamien vil påvirke elektronik-industrien i Japan og andre lande.

Sony meddelte allerede kort tid efter jordskælvet at man har valgt at lukke flere af sine fabrikker i de ramte dele af Japan og evakuere alle ansatte. Sony bekræfter også at der er sket skader på fabrikkerne, men der er endnu ikke et overblik over, hvor omfattende ødelæggelserne er.

Ifølge de første meldinger har Sony lukket seks fabrikker, som fremstiller Blu-ray-diske, magnetiske læsehoveder til harddiske og batterier.

Jordskælvet ramte midt om eftermiddagen lokal tid og både fabrikker og kontorer var derfor fyldt med mennesker.

Både Toyota, Honda og Nissan har lukket fabrikker efter jordskælvet. Mindst én medarbejder i en forsknings- og udviklingsafdeling hos Honda er blevet dræbt af en sammenstyrtet væg.

Flere af de japanske atomkraftværker er lukket ned og det anslås at mindst fire millioner hjem er uden strøm. Flere lufthavne har indstillet driften og landets hurtigtog kører heller ikke i øjeblikket.

Panasonic melder om flere tilskadekomne på selskabets fabrikker, mens Canon indtil videre ikke vil lukke sine fabrikker. Selvom produktionen fortsætter kan det blive svært at få varerne videre. En stor del af landets infrastruktur er lammet i øjeblikket.

Det ventes at tsunamien vil ramme Californien og andre dele af den amerikanske vestkyst senere i dag, ligesom mange asiatiske lande også er i farezonen.

Google har åbnet en People Finder, der skal hjælpe med at finde savnede personer i Japan. De aktuelle tsunami-varsler kan bl.a. læses hos NOAA.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere