Sony lukker fabrikker efter gigantisk jordskælv

Det voldsomme jordskælv og tsunamien i Japan kan også ramme landets elektronik-produktion.

Fredag morgen dansk tid blev Japan ramt af et voldsomt jordskælv, der målte 8,9 på richterskalaen. Jordskælvets epicentrum lå midt i havet 130 kilometer øst for havnebyen Sendai og knap 400 kilometer nordøst for Tokyo. En voldsom tsunami-bølge ramte efterfølgende den japanske kyst og det frygtes nu at tsunamien kan sprede sig til resten af Stillehavsområdet.

Der spekuleres allerede på hvordan jordskælvet og tsunamien vil påvirke elektronik-industrien i Japan og andre lande.

Sony meddelte allerede kort tid efter jordskælvet at man har valgt at lukke flere af sine fabrikker i de ramte dele af Japan og evakuere alle ansatte. Sony bekræfter også at der er sket skader på fabrikkerne, men der er endnu ikke et overblik over, hvor omfattende ødelæggelserne er.

Ifølge de første meldinger har Sony lukket seks fabrikker, som fremstiller Blu-ray-diske, magnetiske læsehoveder til harddiske og batterier.

Jordskælvet ramte midt om eftermiddagen lokal tid og både fabrikker og kontorer var derfor fyldt med mennesker.

Både Toyota, Honda og Nissan har lukket fabrikker efter jordskælvet. Mindst én medarbejder i en forsknings- og udviklingsafdeling hos Honda er blevet dræbt af en sammenstyrtet væg.

Flere af de japanske atomkraftværker er lukket ned og det anslås at mindst fire millioner hjem er uden strøm. Flere lufthavne har indstillet driften og landets hurtigtog kører heller ikke i øjeblikket.

Panasonic melder om flere tilskadekomne på selskabets fabrikker, mens Canon indtil videre ikke vil lukke sine fabrikker. Selvom produktionen fortsætter kan det blive svært at få varerne videre. En stor del af landets infrastruktur er lammet i øjeblikket.

Det ventes at tsunamien vil ramme Californien og andre dele af den amerikanske vestkyst senere i dag, ligesom mange asiatiske lande også er i farezonen.

Google har åbnet en People Finder, der skal hjælpe med at finde savnede personer i Japan. De aktuelle tsunami-varsler kan bl.a. læses hos NOAA.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
"Jeg er nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud"
Af alle vores ansatte, så er jeg nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud, selv om jeg ikke altid har været det.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gør dine medarbejdere til et aktiv i sikkerhedsarbejdet
Vi glemmer hurtigt gode råd og sikkerhedskurser. Men sådan behøver det ikke at være. Moderne træning, opfølgning og simulationer skaber en sikkerhedsorienteret kultur, som minimerer risikoen for, at din virksomhed rammes af ødelæggende cyberangreb.