Danske Lumigon på niveau med iPhone4 - i pris

Danmarks første Android-baserede smartphone skal erstatte en hel computer.

Selvom der var officiel lancering af den danske Lumigon-telefon i går aftes, så er der endnu lang vej, før man som forbruger kan få det hypede produkt i hænderne.

Lumigon-direktør Lars Gravesen havde kun en enkelt funktionsdygtig prototype at vise frem for de hundredvis af fremmødte til lanceringsfesten, og den skulle endda genstartes flere gange. Den færdige telefon kommer først ”i løbet af” første kvartal næste år.

Her bliver den en af de allerdyreste Android-telefoner overhovedet. Prisen er nemlig sat til omkring 500 euro – uden abonnement og eksklusiv moms. Det giver en slutpris for danske forbrugere på små 5000 kroner – på niveau med iPhone4.

Hvor vidt Lumigon T1 også på andre områder end pris kan matche iPhone4, havde pressen ikke mulighed for at vurdere i går, men selvom finish og samlekvalitet endnu er ukendte størrelser, virker designet vurderet på afstand trods alt vellykket, om end ikke revolutionerende, lød det fra flere pressefolk.

Lumigon vil gerne sælge telefonen som en værdig afløser for en computer. Ifølge Lars Gravesen kan den fungere som fuld funktionsdygtig arbejdsstation, hvis man sætter den i en særlig dockingstation, og tilslutter denne til sit tv via HDMI og et trådløst tastatur.

Telefonen har stemmestyring af mange funktioner, blandt andet sms, og tastaturet har indbygget mikrofon, så man kan føre samtaler ved at tale ned i tasterne, mens telefonen er i dock.

Ideen om en arbejdsstation går dog lidt tabt, når man ser, hvad Lumigon leverer for prisen: Både dockingstation og tastatur sælges separat – og er altså ikke inkluderet i pakken med telefonen.

Lumigons stjerne-feaure og selskabets hovedargument for, at den ikke er som andre Android-telefoner, er muligheden for at bruge den som universalfjernbetjening. Den har indbygget infrarød sender og lære-funktion, så den potentielt kan overtage styringen af al hjemmets audio- og video-grej.

Lumigon er tilsyneladende endnu ikke klar til at melde alle de endelige specifikationer ud. Først i morgen kommer der pressemateriale om den nye danske telefon. ComON kan dog afsløre, at Lumigon T1 får en 3,5 tommer stor skærm med en opløsning på 800x480. Telefonen er 11,5 mm tyk.

Lumigon har it-millionæren og Kiss-stifteren Peter Wilmar Christensen som bagmand.

Videoer med den den nye telefon kan ses på ComONs søstersite mobil.nu.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.