Danske Lumigon på niveau med iPhone4 - i pris

Danmarks første Android-baserede smartphone skal erstatte en hel computer.

Selvom der var officiel lancering af den danske Lumigon-telefon i går aftes, så er der endnu lang vej, før man som forbruger kan få det hypede produkt i hænderne.

Lumigon-direktør Lars Gravesen havde kun en enkelt funktionsdygtig prototype at vise frem for de hundredvis af fremmødte til lanceringsfesten, og den skulle endda genstartes flere gange. Den færdige telefon kommer først ”i løbet af” første kvartal næste år.

Her bliver den en af de allerdyreste Android-telefoner overhovedet. Prisen er nemlig sat til omkring 500 euro – uden abonnement og eksklusiv moms. Det giver en slutpris for danske forbrugere på små 5000 kroner – på niveau med iPhone4.

Hvor vidt Lumigon T1 også på andre områder end pris kan matche iPhone4, havde pressen ikke mulighed for at vurdere i går, men selvom finish og samlekvalitet endnu er ukendte størrelser, virker designet vurderet på afstand trods alt vellykket, om end ikke revolutionerende, lød det fra flere pressefolk.

Lumigon vil gerne sælge telefonen som en værdig afløser for en computer. Ifølge Lars Gravesen kan den fungere som fuld funktionsdygtig arbejdsstation, hvis man sætter den i en særlig dockingstation, og tilslutter denne til sit tv via HDMI og et trådløst tastatur.

Telefonen har stemmestyring af mange funktioner, blandt andet sms, og tastaturet har indbygget mikrofon, så man kan føre samtaler ved at tale ned i tasterne, mens telefonen er i dock.

Ideen om en arbejdsstation går dog lidt tabt, når man ser, hvad Lumigon leverer for prisen: Både dockingstation og tastatur sælges separat – og er altså ikke inkluderet i pakken med telefonen.

Lumigons stjerne-feaure og selskabets hovedargument for, at den ikke er som andre Android-telefoner, er muligheden for at bruge den som universalfjernbetjening. Den har indbygget infrarød sender og lære-funktion, så den potentielt kan overtage styringen af al hjemmets audio- og video-grej.

Lumigon er tilsyneladende endnu ikke klar til at melde alle de endelige specifikationer ud. Først i morgen kommer der pressemateriale om den nye danske telefon. ComON kan dog afsløre, at Lumigon T1 får en 3,5 tommer stor skærm med en opløsning på 800x480. Telefonen er 11,5 mm tyk.

Lumigon har it-millionæren og Kiss-stifteren Peter Wilmar Christensen som bagmand.

Videoer med den den nye telefon kan ses på ComONs søstersite mobil.nu.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere