Ny iPhone-app gør Gyldendals e-bøger 30 procent dyrere

Apples krav om 30 procent af salget sendes videre til forbrugerne.

(opdateret) Gyldendal kunne i går præsentere en ny app udviklet til iPhone, iPad og iPod Touch. Applikationen hedder ”Bøger” og med den kan de omkring 400.000 danskere, der ejer et af disse Apple-produkter, købe lydbøger og e-bøger på dansk.

”Det er nu ebogsfesten starter, og ingenting vil være det samme om blot nogle få år fra i dag i den danske bogverden”, siger Lasse Horne, der er redaktør for Gyldendal Digital.

Men festen har fået en kedelig start. Som ComON kunne fortælle forleden har Apple ændret politikken, så alt hvad der sælges gennem App Store skal "beskattes" med 25-30 procent til Apple. Det gælder også Gyldendals ebøger solgt gennem den nye app.

Dermed bliver det for eksempel 40 kroner dyrere at købe ebogen ”Afgrundens Rand” af Christian Dorph end andre steder. På Gyldendals app "Bøger" koster bogen 239 kroner. Hos normale danske internetboghandlere som saxo.com kan bogen købes for 199 kroner, påpeger Martin von Haller Grønbæk, der er bestyrelsesformand for Saxo.

"Det er selvfølgelig uheldigt med den højere pris, men vi har valgt at følge Apples regler for ikke at komme i samme situation som Riidr og Sony," siger Lasse Horne til ComON.

Han satser dog på, at Apple vil lempe på politiken så meromkostningerne ved at sælge gennem selskabets App Store bliver noget mindre.

Gyldendal har iøjeblikket omkring 1000 e-bøger i sit katalog og regner med at nå op på det dobbelte i løbet af i år.

 (opdateret 17:27 for at korrigere oplysninger om Riidr, hvis app stadig er i Apples app store.)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere