Ros til Googles egyptiske helt

Googles Wael Ghonim modtages med åbne arme.

Googles topchef Eric Schmidt har ikke i sinde at lade marketingschefen for Mellemøsten og det nordlige Afrika forsvinde fra søgemaskinegigantens medarbejderstab. I en artikel på CBS den 11. febraur gav Wael Ghonim udtryk for, at han var usikker på,om han var velkommen tilbage hos Google.

”Selvfølgelig er han velkommen tilbage hos os, når han er klar ” skrev Google som respons på artiklen i et tweet

På Mobile World Congress i Barcelona kommenterede Eric Schmidt Wael Ghonims store indsats for hele oppositionen og det egyptiske folk.

”Vi er utrolig stolte af det som Wael og hans gruppe har været i stand til at opnå i Egypten”, sagde han under den indledende tale, skriver Pcmag.

Demonstrationerne brød ud samtidigt med at Wael befandt sig i Cairo, for at deltage i en konference. Marketingchefen skabte første gang overskrifter i hele verdens medier, da han sidst i januar forsvandt. Wael Ghonim blev tilbageholdt af de egyptiske myndigheder under demonstrationerne, men blev hurtigt en vigtig figur for hele ungdomsoppositionen.

"Bed for Egypten. Er meget bekymret, da det tyder på at regeringen planlægger en krigsforbrydelse mod folket i morgen, vi er alle parate til at dø," Skrev han d. 25januar på sin Twitter profil dagen før sin forsvinden.
 

Vil ikke høre tale om heltestatus

Mere end en uge senere blev han løsladt af de egyptiske myndigheder. I et interview med den egyptiske tv-station Dream TV, fortalte Wael, at han havde startet en Facebook gruppe som siden hen blev instrumental for oprørsbevægelserne i landet.

”Jeg ville ikke have at nogen skulle vide det var mig der havde startet den gruppe, jeg er ingen helt”, sagde han til Mona El Shazly fra egyptisk tv efter sin løsladelse.

Det er ikke noget der tyder på at Wael Ghonim har tænkt sig at give op og vende tilbage til Silicon Valley lige foreløbig.

”Revolutionen er ikke ovre før demokrati er indført her i landet, og arbejdsløsheden samt fattigdom er på niveau med de udviklede lande” skriver Googles marketingchefen på sin Twitterprofil.

På Mobile World Congress opfordrede Twitterchef Dick Costolo omverden til ikke at fokuserer for meget på sociale mediers indvirkning på demonstrationerne i Egypten, så fokus ikke fjernes fra alt det, som folket i regionen har opnået.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere