Slut med flybilletter på papir

Fra den 1. juni 2008 er det helt slut med papirbilletter hos stort set alle flyselskaber. IATA har vedtaget at skifte til elektroniske billetter.

Inden for 278 dage vil flybilletten på papir være en museumsgenstand. Sådan lyder meldingen fra Giovanni Bisignani, der er chef for flyselskabernes forbund International Air Transport Association (IATA). I de sidste tre år har IATA arbejdet på at skifte til elektroniske billetter og 84 procent af de flyrejsende har i dag en papirløs billet. Nu har IATA så besluttet, at alle billetter skal være elektroniske fra den 1. juni 2008.

IATA repræsenterer 240 flyselskaber som står for 94 procent af alle internationale ruteflyvninger. Flere af de flyselskaber, som ikke er medlemmer af IATA, er allerede skiftet til elektroniske billetter. Det gælder blandt andet discount-selskaber som RyanAir og Easyjet.

Ifølge forbundets beregninger kan der spares omkring 50 kroner per passager eller 50.000 træer om året på verdensplan ved at afskaffe papirbilletter.

I Kina skulle et papirløst system være på plads allerede inden årets udgang som optakt til de Olympiske Lege i Beijing næste sommer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?