Google har svært ved at erobre fjernsynet

Den planlagte lancering af nye fjernsyn med Google TV i næste måned bliver ikke til noget.

Det ser ud til at Google er løbet ind i problemer med sin Google TV-platform. Selskabet har store ambitioner om at smelte fjernsyn og web sammen i Google TV, som bruger en version af Android der er tilpasset fjernsyn. Men de første anmeldelser har været negative, og nu har Google angiveligt bedt Toshiba, LG og Sharp om at vente med at lancere deres nye fjernsyn med systemet. Det skriver New York Times.

De skulle ellers præsenteres på Consumer Electronics Show i Las Vegas i næste måned, men nu tyder alt på, at Google TV kommer til at glimre ved sit fravær på CES.

Det har i det hele taget været et turbulent år for Google. Internet-giganten måtte opgive sit Google Wave-projekt, der har været stor ballade omkring Street View og indsamling af Wi-Fi-data, og ChromeOS er forsinket. Samtidig er flere nøglemedarbejdere smuttet til Facebook og Google måtte hæve lønningerne for at holde på de bedste hjerner.

Nu er det så Google TV, der har udviklet sig til et smertens barn for Google. Sony sælger allerede fjernsyn med Google TV, men det ser ud til at der kan gå et stykke tid, inden der kommer flere tv-modeller.

Google TV blev første gang demonstreret i maj på udviklerkonferencen I/O i San Francisco. Platformen er baseret på en simpel computer, der enten kan integreres direkte i fjernsynet eller indbygges i en ekstern boks. Denne computer bruger Android som operativsystem og Chrome som browser.

Med den nye platform kan tv-seerne frit springe mellem tv- og web-indhold og hente både gratis og betalingspligtige tv-kanaler direkte fra nettet. Desuden kan indholdet automatisk skræddersys til brugerens præferencer. Et halvgennemsigtigt Google-søgefelt lægges hen over skærmen.

Det var ventet at det kommende Consumer Electronics Show ville blive det store gennembrud for Google TV, men nu kan der gå et helt år mere, inden tv-platformen får sit gennembrud.

Sony lancerede sine første tv-modeller med Google TV i oktober, der koster mellem 600 og 1.400 dollar, og både Sony og Logitech sælger tv-bokse, som gør det muligt at bruge Google TV med almindelige fjernsyn. Samsung ventes også at præsentere en lignende boks på CES, men ellers bliver der langt mellem Google TV-produkterne.

I øjeblikket kan man blandt andet se tv-serier og film fra Netflix og Amazon med Google TV, men flere af de store amerikanske tv-stationer som NBC, CBS og ABC vil ikke understøtte denne tv-platform.

Logitech sælger sin Revue-boks med Google TV for 300 dollar i USA, men anmelderne har blandt andet klaget over, at den er for langsom og betjeningen alt for kompleks. I sidste uge lovede Google at der kommer softwareopdateringer som skal gøre platformen mere brugervenlig.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.