Ny 1 GB-minidisc fra Sony

Sony er klar med et nyt lagermedie, Hi-MD, som har plads til 1 GB data.

Den lille minidisc fra Sony bliver nu relanceret som et alternativ til hukommelseskort og mobile harddiske. Den nye Hi-MD har plads til 1 GB data. Det svarer til omkring 45 timers musik i Atrac3-format. Men i modsætning til forgængeren, som kun kan anvendes til musik, kan den nye disk også bruges til at transportere dokumenter, billeder og andre filer.

Den nye disk anvender en magnetisk-optisk teknologi kaldet Domain Wall Displacement Detection (DWDD), der kan pakke data meget tæt.

»Med Hi-MD bliver de konkurrerende formater for alvor udfordret, idet man i enheden får alle fordelene fra MD formatet i form af en god holdbarhed og en meget lang batterilevetid på afspilleren. Oven i det giver Hi-MD Walkman friheden til at gemme større mængder af musik samt andre data,« siger produktchef Thue Christiansen hos Sony Danmark.

De første Hi-MD-afspillere kommer på markedet i Europa i løbet af foråret, oplyser Sony. Samtidig vil firmaet lancere en europæisk musiktjeneste på internet, hvor man kan hente musik i Atrac-formatet.

Ifølge Sony er der til dato solgt omkring 1,1 milliarder eksemplarer af den oprindelige minidisc og 80 millioner afspillere som understøtter formatet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere