3 overgiver sig og låser mobiler op

Sidste store danske mobilselskab stopper med at simlåse mobiler.

Operatørlås. Simlås. Simlock.

Ordene har vakt forbitrelse blandt mange mobilkunder i Danmark, og da ComON i foråret forhørte sig hos de store danske mobilselskaber viste det sig, at også mobilselskaberne var blevet trætte af konceptet. I al ubemærkethed havde de droppet operatørlåsen.

Kun et mobilselskab var fastlåst i traditionen.

"Vi vil gerne have, at de bliver hos os," forklarede 3's daværende pressechef, Stine Green Paulsen i maj.

Nu har 3 droppet tvangsomfavningen. Mobilselskabet undlader for fremtiden at simlåse mobilerne.

"Fremover sælger vi uden simlock," forklarer kommunikationschef Knud Løkke Rasmussen.

"...og når vi gør det, så vil vi også give vores eksisterende kunder i basen mulighed for at låse mobilen op," fortsætter han.

3 har derfor lagt en guide ud på sin hjemmeside til, hvordan kunderne kan låse mobilen op. I modsætning til de øvrige mobilselskaber låser 3 også deres iPhones op fra starten, som Mediamac har oplyst.

Tidligere måtte 3's kunder betale 500 kroner, hvis de ville låse mobilen op inden de seks måneders bindingsperiode var overstået. Argumentet hos 3G-selskabet for gøre mobilerne frie fra fødslen ligner de øvrige teleselskabers: Kunderne er glade for deres ulåste mobiler, og desuden slipper firmaets kundeservice for hyret med at låse mobilerne op hos kunder, som ønsker en anden operatør.

"Vi ved jo, historisk set, at nogle mennesker portererer over til os for at købe en telefon og i virkeligheden, når bindingsperioden ophører, vil have et andet selskab," forklarer Knud Løkke Rasmussen.

En forklaring på, at mobilselskaberne er stoppet med at operatørlåse deres mobiler, med undtagelse af iPhones, kan desuden skyldes, at mobilabonnementerne, som følger med mobilernes seks måneders binding, ofte ender med at give en pris på produktet, som overstiger en almindelig købspris på en mobil.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Denne malware er den største trussel mod din virksomhed lige nu
Den mest aktive malware i verden sniger sig ind, og at svært at gøre nøget ved. Se her hvordan du tager dine forholdsregler.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.