3 overgiver sig og låser mobiler op

Sidste store danske mobilselskab stopper med at simlåse mobiler.

Operatørlås. Simlås. Simlock.

Ordene har vakt forbitrelse blandt mange mobilkunder i Danmark, og da ComON i foråret forhørte sig hos de store danske mobilselskaber viste det sig, at også mobilselskaberne var blevet trætte af konceptet. I al ubemærkethed havde de droppet operatørlåsen.

Kun et mobilselskab var fastlåst i traditionen.

"Vi vil gerne have, at de bliver hos os," forklarede 3's daværende pressechef, Stine Green Paulsen i maj.

Nu har 3 droppet tvangsomfavningen. Mobilselskabet undlader for fremtiden at simlåse mobilerne.

"Fremover sælger vi uden simlock," forklarer kommunikationschef Knud Løkke Rasmussen.

"...og når vi gør det, så vil vi også give vores eksisterende kunder i basen mulighed for at låse mobilen op," fortsætter han.

3 har derfor lagt en guide ud på sin hjemmeside til, hvordan kunderne kan låse mobilen op. I modsætning til de øvrige mobilselskaber låser 3 også deres iPhones op fra starten, som Mediamac har oplyst.

Tidligere måtte 3's kunder betale 500 kroner, hvis de ville låse mobilen op inden de seks måneders bindingsperiode var overstået. Argumentet hos 3G-selskabet for gøre mobilerne frie fra fødslen ligner de øvrige teleselskabers: Kunderne er glade for deres ulåste mobiler, og desuden slipper firmaets kundeservice for hyret med at låse mobilerne op hos kunder, som ønsker en anden operatør.

"Vi ved jo, historisk set, at nogle mennesker portererer over til os for at købe en telefon og i virkeligheden, når bindingsperioden ophører, vil have et andet selskab," forklarer Knud Løkke Rasmussen.

En forklaring på, at mobilselskaberne er stoppet med at operatørlåse deres mobiler, med undtagelse af iPhones, kan desuden skyldes, at mobilabonnementerne, som følger med mobilernes seks måneders binding, ofte ender med at give en pris på produktet, som overstiger en almindelig købspris på en mobil.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Online seminar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

04. juni 2020 | Læs mere

Flere dybdegående Computerworld artikler

Morgen-briefing: Cisco udskyder konference som følge af amerikanske uroligheder / Telenor får adgang til Norlys' fibernet / Dansk Erhverv: "Det er en mærkedag i dansk tele- og digitaliseringspolitik" / Dansk Gartner-profil skifter til Combitech

Morgen-briefing: Cisco udskyder konference som følge af amerikanske uroligheder. Telenor får adgang til Norlys' fibernet. Dansk Erhverv: "Det er en mærkedag i dansk tele- og digitaliseringspolitik". Dansk Gartner-profil skifter til Combitech. Indisk it-gigant vil bringe stadionoplevelsen hjem i stuerne med virtual reality. NNIT er tæt på at være fuldtallig igen. Dansk DXC Technology-boss udgiver spændingsroman.

1 Industry 4.0 bygger på farlig forudsætning om tillid
Politiet geoblokerer adgang til danske coronahjemmesider grundet frygt for DDoS-angreb
Hitachi vil indføre fast hjemmearbejde som 'new normal'
Wipro ansætter ny topchef: Henter Capgemini-veteran
Morgen-briefing: 3 tilbagebetaler lønkompensation / 7N dropper udbytte til ejerne / Facebook-ansatte gennemfører virtuel udvandring/ Teleselskaber positivt overrasket over få konkurser blandt kunder / Danske Radiobotics modtager bevilling på 10 millioner
Hjemmearbejdets mange klimafordele understreger behovet for mere energivenlige data
2 Ugen i tech: Verdens største el-passagerfly går i luften – bruger strøm for 40 kroner / Så afsindig dyrt er Bang & Olufsens nye drømmefjernsyn / SpaceX mission lykkedes: Indleder en ny æra for kommerciel rumudforskning

mest debatterede artikler

Premium
Her er Pandoras nye it-sikkerhedschef: Henter top-CISO fra Vestas
Smykkegiganten Pandora har måtte sige farvel til selskabets it-sikkerhedschef efter bare syv måneder. Afløseren er allerede fundet blandt en af de øvrige danske C25-virksomheder.
Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?