Microsoft løfter sløret for IE10

Knap er Internet Explorer 9 kommet på gaden, før Microsoft viser nye lækre features til næste version.

Fire uger efter lanceringen af firmaets nyeste browser løfter Microsoft sløret for funktioner i den næste Internet Explorerer. Det er i et IE10 Platform Preview 1, at Microsoft eksempelvis beretter om nye grafiske CSS-funktioner, der skal gøre det muligt at vise mere krævende animationer uden brug af eksterne applikationer som Java.

Previewet på den nye browser kommer væsentligt hurtigere efter den seneste IE-nylancering end tidligere. Det kan skyldes, at Microsofts kendte browser på det seneste har mistet store markedsandele til både Mozillas Firefox og Googles Chrome. Microsofts udviklere begyndte at arbejde på IE10 ganske kort tid efter, at IE9 blev lanceret. Også Mozilla relancerer nye browsere hurtigere end tidligere.

Den næste EI-browser bygger videre på udviklingen med at understøtte det nye mark up-sprog HTML5, der gør det muligt at vise mere krævende grafik og animationer uden brug af eksempelvis Flash. Det er muligt at se 30 eksempler på HTML5-brug hos Web Design Ledger. Et mål for Microsoft er desuden at undgå brug af layers, abstractions og libraries, der kan gøre hjemmesider sløve, når browseren læser dem, skriver IE-boss Dean Hachamovitch på firmabloggen. IE10 vil desuden understøtte CSS3-platformen. Denne release understøtter CSS3 Multi-column Layout, CSS3 Grid Layout, CSS3 Flexible Box Layout, CSS3 Gradients og ECMAScript5 Strict Mode.

Præsentationen fandt sted på udviklerkonferencen MIX 2011 i Las Vegas, og Microsofts Windows og Windows Live-chef, Steven Sinfosky forklarer ifølge The Register, at næste preview  bliver til september. Det kan meget vel tænkes at være dér, hvor første beta på IE10 bliver fremvist, vurderer det britiske it-medie. Nye releases vil komme 12. uge, siger Microsoft.

Softwaregiganten demonstrerede på MIX 2011 deres kommende browser på ARM-processorer, der med lavt strømforbrug fungerer godt til tabletter. Det var godt i tråd med, at Windows har planer om at putte Windows på ARM og dermed bryde Intels de facto monopol for at blive udbredt på tabletter, skriver The Register. Ifølge mediet har Microsoft tanker om at forbedre computerens load af webapplikationer ved hjælp af hardware acceleration.

Microsofts nyeste browser IE9 understøtter HTML5-funktioner, men kan kun benyttes på maskiner med Windows Vista eller Windows 7.

Microsoft forventes at lave preview på Windows 8 denne sommer og lancere en beta af det kommende styresystem til september. IE10 forventes at blive standardbrowser til Windows 8. 

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere