53-årig it-supporter fundet for gammel til team

Opdateret: Fik 25.000 kroner i erstatning efter diskrimination på baggrund af alder.

Da en 53-årig mand søgte jobbet som it-supporter, fik han at vide, at han var for gammel. Derfor har Ligebehandlingsnævnet afgjort, at han skulle have 25.000 kroner i erstatning for forskelsbehandling på baggrund af alder. Det skriver Ritzau.

Virksomheden, der nu må til lommerne, er Jysk Data Partner fra Horsens. Den 53-årige ansøger havde for lidt over et år siden søgt en opslået stilling hos Horsens-virksomheden som it-supporter, men havde ikke fået svar. Et par måneder senere, i marts 2009, så han atter opslaget og besluttede sig for at søge igen. Denne gang kom der svar.

"Du falder desværre uden for vores målgruppe aldersmæssigt, da vi har et team af unge mennesker under 30, og de har et ønske om jævnaldrende til teamet," stod der i afslaget til den 53-årige ansøger.

Derfor måtte Jysk Data Partner betale erstatningen på 25.000 kroner til den afviste ansøger.

Straf for ærlighed
Det ærgrer direktør Jan Markfoged, som mener, at han straffes for at være ærlig.

"Jeg ærgrer mig over, at vi ikke bare bildte ham ind, at det var kvalifikationerne det var galt med. Jeg synes det var mere fair, at vi sagde ligeud, hvordan det hang sammen. Når man søger en medarbejder til juniorholdet, så nytter det ikke noget at man kommer med en oldboys. Men den slags skal man åbenbart ikke sige højt," siger Jan Markfoged til ComON's søstermedie, CRN.dk.

»Jeg har foretaget et valg af hensyn til ansøgeren. Jeg kunne jo se, hvad det er for nogle kolleger, han skal arbejde sammen med, og jeg ville ikke selv bryde mig om at skulle arbejde i et team med kolleger, der er under 30,« siger Jan Markfoged, som blandt andet peger på, at den 53-årige ville få en 24-årig chef.

Fagbosser harme
Den afviste ansøger er medlem hos Teknisk Landsforbund, der mener, at aldersdiskrimination er et generelt problem.

"Afgørelsen siger meget klart, at en arbejdsgiver ikke må sortere ansøgere fra på grund af alder. Desværre er det mit indtryk, at det sker ganske ofte, men det er svært at vide og ikke mindst bevise," siger Byrial Bjørst, advokat i Teknisk Landsforbund.

Et andet fagforbund, HK, har tidligere meldt ud, at erstatningen var for lille.

"I HK mener vi, at hammeren skal falde hårdt, hvis man diskriminerer," sagde en forarget Mette Kindberg, HK’s næstformand.

It-virksomheden sagde selv over for Ligebehandlingsnævnet, at ansøgeren i virkeligheden blev afvist på grund mangel på faglige kompetencer. De beklagede derfor mail-formuleringen, der var "upassende og unødvendig".

Du kan læse Ligebehandlingsnævnets afgørelse her: http://www.ligebehandlingsnaevnet.dk/naevnsdatabase/afgoerelse.aspx?aid=368&type=Afgoerelse.

Opdateret klokken 14.43: Kommentar fra Jysk Data Partner tilføjet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere