Nets: PSN-hack ingen grund til at spærre kreditkort

Vi holder øje med misbrug i forbindelse med hacket, lover Nets.

Det er meget muligt, at hackeren, som for nylig stjal kontooplysninger for 75 millioner brugere med en PlaystationNet-konto, også er kommet i besiddelse af brugernes kreditkortoplysninger. Men selv hvis det er tilfældet, er der ingen grund til, at danske PSN-brugere selv går ind og spærrer deres kreditkort. Nets og de øvrige kortfirmaer holder nemlig øje med sagen, siger pressechef Søren Winge i Nets.

”Hvis folk har været kunder på den her Sony online-tjeneste, så anbefaler vi dem ikke at få kortet spærret, men snarere at de er ekstra opmærksomme på deres kontoudtog,” siger han til ComON.

Han forklarer, at fremgangsmåden i hacker-sager, hvor mange kort er kompromitteret, generelt er den, at Visa/Mastercard først skaffer sig overblik over sagen, og derpå giver besked til de firmaer, der overvåger de nationale kort - hvilket i Danmark vil sige Nets.

”Visa/Mastercard vil fortælle os om, hvilke danske kort der eventuelt kunne være brugt nogle af de steder, der nu er involveret, og så skærper vi overvågningen i forhold til de kortnumre. Enten spærrer vi kortene, hvis de bliver forsøgt misbrugt, eller vi vurderer, om der er nogen, der potentielt skal udskiftes præventivt,” siger Nets presseschef.

Søren Winge siger til ComON, at han har undersøgt sagen men aktuelt ikke har nogle oplysninger om, at danske kort skulle være blevet misbrugt som led i hackerangrebet på PSN.

”Indtil videre er ingen danske kort blevet misbrugt i den her sag. Men hvis man begynder at se forsøg på misbrug enten af danske kort eller kort i andre lande, som kan henføres til den her sag, så vil vi blive gjort opmærksom på det fra Visa/Mastercard, og så vil vi selv gå ind og holde ekstra øje med de kortnumre, der er brugt, og som vurderes at være kompromitterede,” siger han.

Skal man selv henvende sig til Nets og fortælle, hvis man har en PSN-konto?

”Nej det ville ikke være nogen god udnyttelse af folks eller vores tid. Det her er en dont-call-us-we-will-call-you-situation. Hvis mange kort er kompromitterede, så har vi forskellige alarmsystemer, vi kan sætte op. Typisk for de her sager er vi i stand til at reagere, før folk oplever noget selv,” siger Søren Winge.

Men når nu man ved, at kriminelle har fået fat på ens kortoplysninger, er det så ikke OK at få sit kort udskiftes bare for at være på den sikre side?

”Vi vurderer, at der ikke er nogen risiko for nærværende med den informarion, vi har. Og vi mener heller ikke, at kunden skal være utryg. Hvis der nogensinde skulle ske noget, bliver man jo holdt skadesfri,” siger Nets pressechef.

Se de seneste opdateringer om PSN direkte fra Sony her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere