Nets: PSN-hack ingen grund til at spærre kreditkort

Vi holder øje med misbrug i forbindelse med hacket, lover Nets.

Det er meget muligt, at hackeren, som for nylig stjal kontooplysninger for 75 millioner brugere med en PlaystationNet-konto, også er kommet i besiddelse af brugernes kreditkortoplysninger. Men selv hvis det er tilfældet, er der ingen grund til, at danske PSN-brugere selv går ind og spærrer deres kreditkort. Nets og de øvrige kortfirmaer holder nemlig øje med sagen, siger pressechef Søren Winge i Nets.

”Hvis folk har været kunder på den her Sony online-tjeneste, så anbefaler vi dem ikke at få kortet spærret, men snarere at de er ekstra opmærksomme på deres kontoudtog,” siger han til ComON.

Han forklarer, at fremgangsmåden i hacker-sager, hvor mange kort er kompromitteret, generelt er den, at Visa/Mastercard først skaffer sig overblik over sagen, og derpå giver besked til de firmaer, der overvåger de nationale kort - hvilket i Danmark vil sige Nets.

”Visa/Mastercard vil fortælle os om, hvilke danske kort der eventuelt kunne være brugt nogle af de steder, der nu er involveret, og så skærper vi overvågningen i forhold til de kortnumre. Enten spærrer vi kortene, hvis de bliver forsøgt misbrugt, eller vi vurderer, om der er nogen, der potentielt skal udskiftes præventivt,” siger Nets presseschef.

Søren Winge siger til ComON, at han har undersøgt sagen men aktuelt ikke har nogle oplysninger om, at danske kort skulle være blevet misbrugt som led i hackerangrebet på PSN.

”Indtil videre er ingen danske kort blevet misbrugt i den her sag. Men hvis man begynder at se forsøg på misbrug enten af danske kort eller kort i andre lande, som kan henføres til den her sag, så vil vi blive gjort opmærksom på det fra Visa/Mastercard, og så vil vi selv gå ind og holde ekstra øje med de kortnumre, der er brugt, og som vurderes at være kompromitterede,” siger han.

Skal man selv henvende sig til Nets og fortælle, hvis man har en PSN-konto?

”Nej det ville ikke være nogen god udnyttelse af folks eller vores tid. Det her er en dont-call-us-we-will-call-you-situation. Hvis mange kort er kompromitterede, så har vi forskellige alarmsystemer, vi kan sætte op. Typisk for de her sager er vi i stand til at reagere, før folk oplever noget selv,” siger Søren Winge.

Men når nu man ved, at kriminelle har fået fat på ens kortoplysninger, er det så ikke OK at få sit kort udskiftes bare for at være på den sikre side?

”Vi vurderer, at der ikke er nogen risiko for nærværende med den informarion, vi har. Og vi mener heller ikke, at kunden skal være utryg. Hvis der nogensinde skulle ske noget, bliver man jo holdt skadesfri,” siger Nets pressechef.

Se de seneste opdateringer om PSN direkte fra Sony her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere