Internet-video rammer dvd-salget

Video-on-demand vil tredoble sin markedsandel i de kommende år, mens dvd-salget svinder ind, spår undersøgelse.

Markedet for at købe sig adgang til film og tv-serier via en digital boks eller direkte online - også kaldet video-on-demand - vil blive tredoblet i de kommende år. Det forudsiger analysefirmaet YouGov i en ny undersøgelse. I øjeblikket står video-on-demand for 8 pct. af det samlede forbrug af film- og tv-serier, anslås det - men det ventes at stige til 24 procent i 2013.

Der er allerede sket en fordobling fra 2010, hvor markedsandelen var på 4,5 pct., og til det indeværende år, hvor download og streaming af film og serier altså ventes at lande på 8 pct.

”Vi forudser, at der kommer en regulær ketchup-effekt, hvor video-on-demand vil stige væsentligt i forhold til de fysiske medier. Men det er imidlertid vanskeligt at sige præcist, hvornår gennembruddet sker,” siger seniorkonsulent Ida Alexandra Mykland fra YouGov.

Trods den stigende download af film ventes Blu-ray-salget at stige en smule i de kommende år, mens såvel leje af Blu-ray som salg og leje af dvd’er ventes at falde.

Det ser altså sort ud for dvd'en, men i øjeblikket er den gode gamle filmskive stadig nr. 1.

Blandt de 59 procent af danskerne, som inden for det seneste halve år har lejet eller købt en film eller tv-serie, er dvd’en klart det førende medie. Lidt over en tredjedel af danskerne i den gruppe (36 procent) lejer dvd, mens kun hver tiende lejer Blu-ray.

”Vores undersøgelse viser tydeligt, at dvd stadig er det førende medie til film- og tv-serier i Danmark. Men dvd’en bliver presset af både Blu-ray og video-on-demand,” siger Ida Alexandra Mykland.

Inden for det seneste halve år har seks ud af 10 danskere lejet eller købt film og tv-serier.

Den store ukendte faktor i regnestykket er omfanget af piratkopiering og konsekvenserne for salget af film. Blandt de 2.000 adspurgte i YouGov-undersøgelsen svarer hver syvende, at de i løbet af det seneste år har skaffet sig ulovlig adgang til film og tv-serier på nettet. Det er især mændene og de unge forbrugere, der forsøger sig som netpirater.

Piraterne sætter nemhed, udvalg og tilgængelighed på de tre første pladser, når de bliver spurgt om, hvorfor de henter film uden tilladelse. Men adspurgt om, hvad der skal til for at begrænse piratkopieringen, nævner 72 pct. prisen som den vigtigste faktor.

”Det er paradoksalt, at piraterne på den ene side ikke angiver pris som den væsentligste grund til, at de overtræder loven, mens de samtidig siger, at en sænkning af prisen ville være den bedste måde at begrænse pirateriet på. Dette kan skyldes, at forbrugerne generelt forventer lavere priser på download/streaming af film online,” siger Ida Alexandra Mykland.
 


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Premium
IBM sætter flere navne på topledelsen for sit nye selskab 'NewCo'
Der er blevet sat navne på flere af de aboslutte topposter i IBM's nye driftsselskab, NewCo. Ind til videre fisker IBM inden for egne rækker.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.