"Alle programmører i verden bruger Stack Overflow"

Spørge-tjeneste praler med popularitet.

Stack Overflow, en tjeneste med spørgsmål og svar for programmører, praler med deres popularitet.

"Vi er rimeligt sikre på, at alle programmører i verden bruger Stack Overflow. (kilde: grebet ud af den blå luft)," skriver firmaets direktør, Joel Spolsky, i et blogindlæg.

Påstanden er selvfølgelig for sjov. Men der er måske noget om det. På blot et år er antallet af unikke besøgende næsten tredoblet. For et år siden besøgte 6 millioner tjenesten om måneden, nu er det 16 millioner, oplyser Stack Overflow. Antallet af unikke besøgende er dog baseret på browser-cookies, så det reelle antal personer er mindre.

Tjenesten fungerer ved, at programmører stiller spørgsmål om deres arbejde. Det kan handle om servere, web-applikationer og alt muligt andet. Håbet er så, at en eller anden hjælpsom sjæl derude vil svare. Det sker ofte.

Det høje antal besøgende kan skyldes, at Stack Overflow ofte ligger i søgeresultaterne, når man søger på specifikke spørgsmål i Google. Man kan også lande på en klon-side af Stack Overflow, eftersom det er tilladt at kopiere tjenestens spørgsmål og svar.

 

Penge fra venture-fond

Navnet er en anelse spøjst, eftersom det er navnet på en kendt programmørfejl. Stack overflow hænder, når en applikation, der eksempelvis er lavet i java, går ned, fordi for meget hukommelse bliver brugt på at kalde funktioner.

Stack Overflow praler også med det høje antal brugere, der får svar på deres spørgsmål. Det er målt ved, at enten spørgeren eller en anden bruger indikerer, at vedkommende har fået svar på spørgsmålet, oplyser tjenesten.

Firmaet, Stack Overflow LLC, havde blot tre udviklere ansat ved sidste årsskift, men fik en investering på 33 millioner kroner fra Union Square Ventures og en del angel-investorer, så nu er der ansat omkring 25 i firmaet. De tjener blandt andet penge på annoncer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere