Seks ufine Google-tricks får Microsoft til at klage til EU

Google spænder ben for andre søgemaskiner, låser kunderne fast og chikanerer, anklager Microsoft.

Google er hyklerisk, når firmaet prædiker åbenhed.

Det mener Microsoft, som nu har besluttet at indsende en officiel klage til Europa Kommisssionen, der allerede er i gang med en indledende undersøgelse af Google. Anklagen er monopolmisbrug, og hvis man spørger Microsoft, så er der noget om snakken.

"Som den eneste reelle søgekonkurrent til Google i USA og i det meste af Europa har vi stor respekt for Googles tekniske bedrifter og deres konkurrenceevne. Google har gjort meget for at opfylde deres egen mission om at organisere alt information i verden, men vi er bekymrede over de voksende tegn på, at Google er i færd med at forhindre andre i at lave en alternativ søgemaskine," siger Microsofts underdirektør Brad Smith.

Ifølge ham sidder Google på 95 procent af søgemarkedet i Europa. I USA har Microsoft og Yahoo en lidt større bid af markedet, tilsammen cirka 25 procent.
 

Må ikke få snablen i YouTube

Men hvad er det, at Google gør forkert? Microsoft har flere anklager om ufine tricks.

For det første hævder Microsoft, at Google begrænser andre søgemaskiners adgang til YouTube, så de ikke kan lave de samme relevante søgeresultater, som Google. Det er med til at fastholde Googles brugere.

For det andet forhindrer Google, at Microsoft kan lave en optimal integration af YouTube på de nye mobiler med Windows Phone 7. Microsoft undrer sig over, at Apple gerne må lave en veldesignet udgave af YouTube til iPhones, men at den samme mulighed ikke gælder for Microsoft. Brad Smith mener, at det skyldes, at Google og Microsoft konkurrerer på søgemarkedet.

En tredje grund hænger sammen med den aktuelle afgørelse, hvor Google fik nej til at scanne bøger. Afvisningen skyldtes blandt andet, at Google også her ville begrænse andre søgemaskiners mulighed for at tilgå de digitaliserede bøger.

Microsoft er også fortørnet over, at Google ikke lader annoncørerne bruge den indtastede information fra Googles annoncenetværk andre steder. Det er for svært og dyrt at køre kampagner på flere søgemaskiner af gangen, og Microsoft-bossen hævder, at det er med til at fastholde mange annoncører hos Google.

Microsoft hævder derudover, at Google ikke tillader, at hjemmesider bruger andre søgebokse på deres hjemmeside, hvis de har indlejret en Google-søgeboks på siden.

Afslutningsvist siger Microsoft, at Google gør det meget dyrt for konkurrerende firmaer at købe sig til plads i reklamesystemet AdWords. Microsoft har indsendt oplysninger til kommisssionen for at understøtte de mange anklager.

 

Det er ironisk, at det er os der klager

Microsoft har selv prøvet at være i kommissionens søgelys, og har både i USA og Europa selv afleveret gigantiske bøder for monopolmisbrug. Nu ønsker Microsoft at sende Google ind i en tilsvarende tidskrævende og dyr sag hos EU-Kommissionen.

Brad Smith erkender det ironiske i, at Microsoft nu frivilligt bevæger sig tilbage til kommissionen, men at firmaet simpelthen er forpligtet til at tilslutte sig sagen mod Google.

"Som et firma, der selv har tilbragt mere end et årti på den anden side af bordet i kommissionen, er en officiel klage om monopolmisbrug selvfølgelig noget, vi tager meget alvorligt. Det her er første gang, at Microsoft nogen sinde har taget sådan et skridt. Om nogen; ved vi, at det er vigtigt at fastholde et fokus på, at konkurrencelovgivningen fungerer, og at den teknologisk innovation bevæger sig fremad."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Du skal opdatere nu: Linux-servere i Azure står pivåbne for alvorlige angreb via nyopdaget OMIGOD-sårbarhed
Du bør omgående patche fire alvorlige sårbarheder i Linux VM’ere i Microsofts Azure-cloud. Sårbarhederne findes i Open Management Infrastructure (OMI) og kaldes OMIGOD. Se her, hvad du skal gøre.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.