Artikel top billede

Intel viser sin nyeste forskning

Mere end 35 forsknings-projekter blev vist frem tirsdag i Silicon Valley.

Intel Labs præsenterede tirsdag en række forskningsprojekter fra sine laboratorier rundt omkring i verden på den årlige ”Research @ Intel” konference, der blev holdt på Computer History Museum i Palo Alto midt i Silicon Valley. Firmaets teknologichef Justin Rattner viste mere end 35 teknologiprojekter, hvoraf mange er resultatet af forskning foretaget i fællesskab mellem Intel-afdelinger og forskellige partnere fra universiteter og it-industrien.

Der blev også annonceret et nyt Intel Science Technology Center (ISTC), der skal forske i datasikkerhed og samarbejde med bl.a. University of California i Berkeley, Carnegie Mellon og University of Illinois.

Blandt de viste teknologiprojekter var ”Magic Mirror”, hvor shoppere kan styre en virtuel 3D-avatar på skærmen med kropsbevægelser og bruge den til at prøve forskellige beklædningsgenstande inden de køber.

“Wireless Energy Sensing Technology” (WEST) er en enhed som sættes til et strømstik i hjemmet og automatisk detekterer når bestemte apparater bliver tændt og slukket ved at bruge en form for mønstergenkendelse. En medfølgende applikation genererer så forskellige rapporter over strømforbruget og kan hjælpe med at finde nye måder til at spare energi.

“Authentication of the Future” er en række nye metoder til at identificere brugeren og dermed forebygge identitets-tyveri. Det skal både gøres lettere og samtidig mere sikkert at fastslå brugerens identitet.

Intel har også udviklet nye sfæriske højtalere, kaldet ”Steerable Sound”, der skal gengive lyd på samme niveau som klassiske akustiske instrumenter,

Et andet projekt, “Automatic Classroom Collaboration”, viser hvordan skoleelever med Intels egne Classmate-computere kan samarbejde ved at danne automatiske grupper, når computerne kan registrere andre enheder i nærheden. Et enkelt tryk på en knap er nok til at danne en gruppe.

På sin forskningsdag fortalte Intel også at man vil frigive kildeteksten til Distributed Scene Graph 3-D internet-teknologien og til sin off-line raytracing-teknologi.

Der er mere materiale om forskningsdagen sammen med billeder, video og præsentationer på denne side hos Intel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere