Mediegigant tjener penge på Anonymous

Hver gang Anonymous-tilhængerne går på gaden, ryger der penge i kassen hos Time Warner.

Den løst organiserede hackergruppe Anonymous er kendt for at tage kampen op med verdens rige og mægtige – både regeringer og private kapitalister. Medlemmerne kæmper mod censur og korruption. Men det vil nok overraske mange, at en af verdens største mediekoncerner, Time Warner, faktisk tjener penge hver gang de maskeklædte Anonymous-tilhængere møder op for at demonstrere.

Hvis Anonymous har ét fælles, lettilgængeligt symbol, så er det den Guy Fawkes-maske, som bruges hver gang Anonymous-folkene går på gaden. Guy Fawkes levede i det 17. århundrede og skrev sig ind i historien med sit forsøg på at sprænge det britiske parlament i luften med krudttønder. Masken blev kendt med filmen ”V for Vendetta” fra 2006, der blev produceret af Warner Brothers.

Som New York Times skriver i denne artikel, så ejer mediegiganten Time Warner – der er moderselskab til Warner Brothers – alle rettighederne til billedet af Guy Fawkes og koncernen tjener således penge hver gang der bliver solgt en maske med hans kontrafej.

Masken er blevet brugt til at demonstrere foran Scientology-bygninger. Den blev også brugt i demonstrationerne i San Francisco, hvor man protesterede mod slukningen af mobilnettet.

Anonymous-tilhængerne ser masken som et symbol på kampen mod onde regeringer og koncerner. Men Time Warner tjener altså penge, hver gang de går på gaden.

Der er nok ingen tvivl om, at Anonymous' brug af masken har sat ekstra gang i salget af maskerne til alle dem, der sympatiserer med de anarkistiske hackere – også de mange, som aldrig selv ville deltage i en demonstration.

På Amazon.com er Guy Fawkes da også den mest solgte maske – den sælger bedre end Batman, Harry Potter og Darth Vader.

Rubie's Costume i New York, der fremstiller masken i licens fra Time Warner, fortæller at man sælger mere end 100.000 Vendetta-masker om året. Det er langt mere end andre masker, hvor man typisk kun sælger 5.000 om året.

Hos Rubie's Costume troede man først, at det gode salg skyldes filmens popularitet. Indtil man opdagede, at Anonymous har taget masken til sig. Det skete første gang i 2008 under protester mod Scientology, hvor medlemmerne viste sig på gaden og samtidig havde behov for at sløre deres identitet. Herefter blev Guy Fawkes et symbol for Anonymous.

Filmen er baseret på en ældre tegneserie af Alan Moore, og han har tidligere i et interview udtrykt tilfredshed med, at masken nu bliver brugt i det, der beskrives som kampen for ytringsfrihed.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Et af Danmarks største advokathuse har kulegravet Waoo-direktør Jørgen Stensgaards forhold op til hans fyring
Et af Danmarks største advokat-firmaer har i efteråret i al hemmelighed gennemgået Waoo-direktør Jørgen Stensgaards forhold, som første til hans pludselige fyring fra stillingen som topchef i Waao.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.