Artikel top billede

Mediegigant tjener penge på Anonymous

Hver gang Anonymous-tilhængerne går på gaden, ryger der penge i kassen hos Time Warner.

Den løst organiserede hackergruppe Anonymous er kendt for at tage kampen op med verdens rige og mægtige – både regeringer og private kapitalister. Medlemmerne kæmper mod censur og korruption. Men det vil nok overraske mange, at en af verdens største mediekoncerner, Time Warner, faktisk tjener penge hver gang de maskeklædte Anonymous-tilhængere møder op for at demonstrere.

Hvis Anonymous har ét fælles, lettilgængeligt symbol, så er det den Guy Fawkes-maske, som bruges hver gang Anonymous-folkene går på gaden. Guy Fawkes levede i det 17. århundrede og skrev sig ind i historien med sit forsøg på at sprænge det britiske parlament i luften med krudttønder. Masken blev kendt med filmen ”V for Vendetta” fra 2006, der blev produceret af Warner Brothers.

Som New York Times skriver i denne artikel, så ejer mediegiganten Time Warner – der er moderselskab til Warner Brothers – alle rettighederne til billedet af Guy Fawkes og koncernen tjener således penge hver gang der bliver solgt en maske med hans kontrafej.

Masken er blevet brugt til at demonstrere foran Scientology-bygninger. Den blev også brugt i demonstrationerne i San Francisco, hvor man protesterede mod slukningen af mobilnettet.

Anonymous-tilhængerne ser masken som et symbol på kampen mod onde regeringer og koncerner. Men Time Warner tjener altså penge, hver gang de går på gaden.

Der er nok ingen tvivl om, at Anonymous' brug af masken har sat ekstra gang i salget af maskerne til alle dem, der sympatiserer med de anarkistiske hackere – også de mange, som aldrig selv ville deltage i en demonstration.

På Amazon.com er Guy Fawkes da også den mest solgte maske – den sælger bedre end Batman, Harry Potter og Darth Vader.

Rubie's Costume i New York, der fremstiller masken i licens fra Time Warner, fortæller at man sælger mere end 100.000 Vendetta-masker om året. Det er langt mere end andre masker, hvor man typisk kun sælger 5.000 om året.

Hos Rubie's Costume troede man først, at det gode salg skyldes filmens popularitet. Indtil man opdagede, at Anonymous har taget masken til sig. Det skete første gang i 2008 under protester mod Scientology, hvor medlemmerne viste sig på gaden og samtidig havde behov for at sløre deres identitet. Herefter blev Guy Fawkes et symbol for Anonymous.

Filmen er baseret på en ældre tegneserie af Alan Moore, og han har tidligere i et interview udtrykt tilfredshed med, at masken nu bliver brugt i det, der beskrives som kampen for ytringsfrihed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere