Artikel top billede

Derfor forsvandt internettet i s-tog og busser

Gratis internet i københavnske busser og s-tog er stadig slukket efter konkurs. DSB har først alternativ klar efter nytår.

Københavnske pendlere og turister må fortsat vente på gratis wifi, når de rejser med det offentlige.

Slagsdirektør Niklas Marschall hos DSB S-tog oplyser til ComON, at der tidligst omkring nytår og mest sandsynligt først i 2012 bliver tændt for wifi i københavnske tog.

Det var konkursen hos Butler Networks, der satte en stopper for internet i tog og busser. DSB brugte anledningen til at finde en helt anden teknisk løsning. Det er blandt andet det skifte, der har taget længere tid end forventet. 

DSB har valgt at skifte fra den proprietære Wimax-lignende teknologi, som Butler Networks leverede, til det almindelige 3G-netværk (HSDPA). Men det bliver ikke bare ét af de fire danske teleselskaber med eget net, der skal overtage opgave. Kontrakten bliver delt mellem mindst to teleudbydere.

"Vi har valgt, at vi vil have en redundant løsning, så vi kan skifte til andre netværk, hvis et selskab er nede eller ikke har så god dækning i et område. De test har taget længere tid at få på plads. Men vi forventer at åbne igen omkring nytår eller lidt ind i det nye år," siger Niklas Marschall.

"Vi har truffet en principiel beslutning om, at gratis internet skal være en del af vores grundprodukt. Når først vi har startet den her rejse, så bliver vi nødt til at fortsætte, og så vil vi ikke komme med et produkt, der ikke er godt nok. For kunderne er rigtig glade for tilbuddet," siger han om forsinkelsen.

Men så har de vel også undret sig over, at det ikke virker. Får I ikke klager?

"Jo det kan du tro. Men folk respekterer, at vi gerne vil gøre det ordentlig - selv om de gerne så, at vi gjorde det lidt hurtigere."

Farvel til login

En anden ting, der nu kommer til at forsinke processen med fire til fem måneder, er betalingsmodellen. Den bliver ændret en anelse.

Tidligere har firmaet Commute Media stået for at drive en reklameportal, som alle besøgende skulle tvinges til at logge på og besøge, før de kunne surfe videre. Login-processen forsvinder helt.

"Vi fjerner login, så man kan komme på hurtigere. Det er noget af det, som kunderne har efterspurgt mest. De ser det som unødigt tidskrævende," forklarer DSB S-togs salgsdirektør.

"Vi vil rigtig gerne have, at folk tilmelder sig de mange services, som vi tilbyder, men til at starte med gælder det bare om at få folk på nettet så hurtigt som muligt," siger Niklas Marschall

Det gamle tekniske setup via Butler Networks gav 2 Mbit/s. Niklas Marschall vil ikke sætte tal på den kommende hastighed.

"Det skal være bedre end det gamle, men præcis hvor hurtigt, det bliver, afhænger jo meget af, hvad det pågældende teleselskab tilbyder i området, og om der er 4G-netværk."

Signalet i togene er stadig wifi. Det er kun signalet fra master til togvognene, der sker via 3G eller 4G.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere