TDC inviterer til bredt signatur-samarbejde

TDC vil have KMD og PBS med til at levere den digitale signatur og inviterer nu til bredt samarbejde. Det handler først og fremmest om at sikre stor udbredelse af signaturen, mener TDC. KMD og PBS vil først drøfte sagen grundigt med hinanden.

TDC invitererer sine detroniserede konkurrenter med på den vogn, der skal bringe Danmark frem til den digitale signatur, og som videnskabsminister Helge Sander (V) tidligere i dag, torsdag, udnævnte TDC til at føre.

Det siger TDC's koncerndirektør. Henning Dyremose.

- Vi er åbne overfor samarbejde og vil gerne invitere det konsortium, som vi har konkurreret med, til at samarbejde med os, siger han.

Skal hurtigt ud

Det handler nemlig først og fremmest om hurtigt at udbredt modellen. Og her løfter mange bedre end en enkelt, mener TDC.

- Jeg er sikker på, at vi sammen kan lave rigtigt gode løsninger for både virksomheder, borgere og virksomheder, siger Henning Dyremose.

Han og videnskabsminister Helge Sander underskrev torsdag middag den aftale til 50 millioner kroner, som over de kommende fire år gør TDC til leverandør af den officielle danske digitale signatur til borgere, myndigheder og virksomheder.

TDC slog dermed et konsortium bestående af KMD, PBS og DMData, der ejes af A.P. Møller, Danske Bank og WM-data.

Det er blandt andet disse parter, som TDC nu indbyder til samarbejde om løsningen.

Modtager tilbud med tøven

Parterne i konsortiet modtager imidlertid Henning Dyremoses tilbud med nogen tøven.

Konsortiet havde kørt sin egen netbank-baserede løsning i stilling med henvisning til, at det ville sikre hurtig udbredelse, fordi halvanden million netbank-brugere ville være med fra første dag.

- Og egentlig tror vi stadig, at vores tilbud var bedst, når det handler om den reelle udbredelse. Vi tror ikke, at danskerne gider, når de skal gøre noget aktivt som i TDC's løsning, siger KMD's informationschef Anders Rosbo.

KMD har dog kort efter invitationen på egne vegne rettet henvendelse til TDC for at høre nærmere.

- Isoleret set har vi en meget konstruktiv tilgang til sagen, siger Anders Rosbo.

Konsortiets partnere vil nu drøfte Henning Dyremoses tilbud grundigt med hinanden - blandt andet for at få afklaret, om det kan svare sig for konsortiet at lancere sin egen løsning, selv om det officielle Danmark har valgt konkurrentens.

Banker overvejer TDC-løsning

En anden mulighed er, at bankerne vælger at lade TDC's signaturløsning afløse de nuværende netbank-modeller. Det afhænger imidlertid af, om der er forretning i det for bankerne.

- Der er jo ikke noget principielt i vejen for, at vi kan bruge TDC's digitale signatur i vores egne løsninger. Men det afhænger blandt andet af de kommercielle vilkår. Nu vil vi tage kontakt til vores partnere og til bankerne for at finde ud af, hvad vi skal gøre. Det vil ske meget snart, siger underdirektør i PBS, Johnny Bennedsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere