Artikel top billede

Microsoft vil måske overtage Nokias mobil-division

Det ser ud til at samarbejdet mellem Nokia og Microsoft bliver mere omfattende end hidtil troet.

Microsoft forhandler angiveligt med finske Nokia om at overtage selskabets mobiltelefon-division. Den overraskende nyhed kan læses på flere amerikanske medier, herunder Techcrunch og Engadget. Det er den russiske teleekspert Eldar Murtazin, der har sat historien i omløb. Han fortæller at Microsoft muligvis allerede vil købe Nokias mobiltelefon-division inden udgangen af året.

Ingen af parterne har kommenteret oplysningerne og Eldar Murtazin betegner selv historien som et rygte.

I foråret indgik Microsoft og Nokia et samarbejde, som betyder at Windows Phone fremover bliver det primære operativsystem på smartphones fra Nokia. Microsoft betalte mere end 5,4 mia. kr. til Nokia, som til gengæld skal betale en licens for hver smartphone, de sælger med Microsofts operativsystem.

De to selskaber skal også dele omsætning fra søgning og reklamer og Microsoft skal benytte Nokias navigationsteknologi. Bing bliver standard-søgemaskine på Nokia-enheder, mens Nokia Maps skal præinstalleres på Windows Phone produkter.

Aftalen ser altså sådan ud, at Nokia fortsat skal fremstille hardwaren, mens Microsoft skal levere softwaren. Det gælder dog ikke low-end-telefoner, der fortsat skal køre med Symbian.

Men hvis man skal tro rygterne, så vil Microsoft altså også overtage hardware-delen fra Nokia. Microsoft har så – ligesom Apple – både kontrol over hardware, software og tjenester og kan tilbyde en komplet løsning produceret in-house.

Det store spørgsmål er selvfølgelig, hvad Nokia så skal beskæftige sig med fremover, hvis man sælger sin mobiltelefon-division til Microsoft. Den finske koncern har en farverig historie, men vil næppe gå tilbage til at fremstille gummistøvler og bildæk.

Selskabet kan måske få en skæbne der minder om IBM efter frasalget af pc-forretningen til Lenovo. I dag har IBM fokus på sin konsulent-forretning, IBM Global Services, der blev styrket med opkøbet af PriceWaterhousecoopers.

Nokia har netop fyret 4.000 medarbejdere i Europa – heraf næsten 1.000 i Danmark – og droppet sit varemærke Ovi for mobile tjenester.
 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere