Artikel top billede

Ejerstrid sender PCSYS i retten

Regnskabet viser, at PCSYS hævede omsætningen sidste år, men sagen hvor tidligere en direktør og medejer blev bortvist, hviler stadig som en skygge over selskabet. Nu ender sagen i retten.

PCSYS hævede omsætningen til 27 millioner i regnskabsåret 05/06 og endte i et resultat på 570.000 kroner før skat.

Ifølge årsregnskabet har Amager Data, der er ejet af Cornelius Olesen, som er tidligere direktør i PCSYS, rejst et krav på 600.000 kroner mod PCSYS.

Klaus Juhl overtog chefstolen sidste år i marts fra Cornelius Olesen, der foruden at være direktør også er medejer i selskabet.

Den nye ledelse meldte hurtigt ud, at Cornelius Olesen ville blive købt ud af selskabet, men den plan faldt til jorden. Ifølge den nu tidligere direktør, tilbød de tidligere kompagnonger en tredjedel af den indre værdi for hans andel i virksomheden, men det valgte han at afslå, da det for ham var en urealistisk lav pris.

PCSYS er oprindeligt startet af Cornelius Olesen, Klaus Juhl og Henrik Eriksen tilbage i 1990, men vedvarende strid om ledelsesformen førte til, at Jan Cornelius mistede stillingen som direktør sidste år, da de to andre ejere gik imod ham.

»PCSYS er ejet af et holding selskab og Cornelius Olesen ejer stadig en tredjedel af holdingselskabet, men han har intet med PCSYS at gøre længere,« fortæller Klaus Juhl.

Han og den tredje ejer har overtaget den fulde kontrol med forretningen, og Cornelius Olesen er nu blot en mindretalsaktionær. Partnerne har dog ikke kunnet nå til enighed om en løsning, hvor Jan Cornelius blev købt helt ud af selskabet, og derfor er han stadig en del af ejerkredsen.

Ifølge Cornelius Olesen har han rejst sagen, fordi han blev bortvist på et uberettiget grundlag.

»Jeg blev fuldstændig overrasket over bortvisningen. Jeg blev bortvist med en halv times varsel, og det var meget ubehageligt, da der var tale om mine nære venner,« forklarer Cornelius Olesen til CRN.

Det kontante krav han har anlagt skal dække det tab, han mener, at han led ved den uberettigede opsigelse.

»Hvad angår min ejerandel, så vil det mest optimale være, hvis der kommer en køber, der vil overtage min andel og gå ind i ledelsen sammen med Klaus og Henrik. Jeg ser PCSYS som mit barn, men jeg har ingen planer om at vende tilbage. Den forbindelse er blevet kappet,« forklarer Cornelius Olesen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere