Eplehuset får millionunderskud i startår

Første år kostede tre millioner kroner for den norske Mac-forhandler Eplehusets indtog i Danmark, der forsætter ekspansion med åbning af flere butikker.

Eplehuset er kommet ud af deres første regnskabsår med et underskud på tre millioner kroner før skat. Det skyldes en dyr reklamekampagne, der hurtigt skulle gøre Eplehuset til et kendt navn hos danske Apple-kunder.

Macforhandleren etablerede sig i efteråret 2008 med sin første butik på Strøget i København, og siden har Eplehuset åbnet butik i Roskilde og Århus. For to uger siden åbnede endnu et Eplehus i Slagelse. I alt har Eplehuset brugt 2,5 millioner kroner på at gøre sit navn kendt.

»Vi har brugt rigtig mange penge på en stor og tung markedsføring og på åbning af en flagskibsbutik i København og butikker i resten af landet,« siger Jes Duus, der er administrerende direktør for Eplehuset.

Eplehuset satser først og fremmest på privatkunder, der kommer ind fra gaden, og som vil se og røre ved produkterne inden de køber, mens erhvervssalget kommer i anden række. I øjeblikket har Eplehuset 54 fuld- og deltidsansatte medarbejdere, hvoraf kun tre er dedikeret til erhvervssalg. Omsætningen er ikke oplyst.

»Det er gået over al forventning, fordi vi er lykkedes at finde dygtige folk, der brænder for Eplehuset og Mac-brandet,« siger han.

Jes Duus har en baggrund som drifts- og salgschef i McDonalds og Eccosko, og hans evner ligger i at udnytte stordriftsfordelene i kædesalg. Han regner med at få et plus på bundlinjen i år og til at understøtte salgsmålet, vil han igen i år bruge 2,5 million kroner på markedsføring.

»Det vil skuffe mig slemt, hvis vi ikke får åbnet en butik eller to mere i år,« siger han, uden at ville sætte adresse eller dato på de næste butikker.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.