Danske iværksættere dyster om at være Nordens hotteste

To danske firmaer er gennem nåleøjet i stor iværksætterkonkurrence. Begge har været på kursus i Silicon Valley, hvor de lærte at finde investorer og vokse internationalt.

Før sommerferien var 20 af Danmarks mest lovende unge it-virksomheder med SCALEit på besøg i iværksætter-mekkaet Silicon Valley i den amerikanske solskinsstat Californien.

Meningen med SCALEit er at ruste unge danske virksomheder til en fremtid som store spillere på de internationale markeder.

Nu er to af deltagerne efter en skrap udvælgelse blandt deltagerne i den nordiske iværksætterkonkurrence Arctic 15.

"Til at starte med var der et par hundrede deltagere, som blev barberet ned til 33. Så skulle vi lave et videoklip på en seks-syv minutter og efter den øvelse var vi så nede på 15 deltagere til finalen," fortæller Jens Reimer Olesen.

Jens Reimer Olesen er medstifter af og administrerende direktør for Graduateland, som er Europas største jobportal for studerende og nyuddannede. Jens er bachelor i økonomi fra CBS og er med sine 22 år klart blandt de yngre iværksættere.

De 15 finaledeltagere mødes i finalen i Helsinki på torsdag den 22. september, hvor der konkurreres om en pengepræmie på 10.000 euro svarende til cirka 75.000 kroner.

"Men vigtigere end pengene er, at vi i Helsinki bliver eksponeret og får mulighed for at møde nogle interessante mennesker, som måske kan hjælpe os videre," siger Jens Reimer Olesen.

Skal bruge 10-15 millioner
Graduateland er i øjeblikket på udkig efter 5 til 10 millioner risikovillige kroner, som skal øremærkes til to initiativer.

"Dels skal pengene bruges til salg, distribution og partnerskaber, dels til at fortsætte udviklingen af vores produkt," siger Jens Reimer Olesen, der har har ansat fire nye medarbejdere, siden selskabet kom hjem fra Silicon Valley.

Han vurderer, at deltagelsen på SCALEit har haft kolossal betydning for Graduateland.

"Efter min mening er SCALEit noget af det bedste, der er gjort for danske firmaer de seneste fem år. Arrangementet var super planlagt og godt gennemført," lyder det.

Den anden danske deltager på Arctic 15 er Conferize, som er en hjemmeside, der samler information om konferencer i hele verden på ét sted.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere