Danske iværksættere dyster om at være Nordens hotteste

To danske firmaer er gennem nåleøjet i stor iværksætterkonkurrence. Begge har været på kursus i Silicon Valley, hvor de lærte at finde investorer og vokse internationalt.

Før sommerferien var 20 af Danmarks mest lovende unge it-virksomheder med SCALEit på besøg i iværksætter-mekkaet Silicon Valley i den amerikanske solskinsstat Californien.

Meningen med SCALEit er at ruste unge danske virksomheder til en fremtid som store spillere på de internationale markeder.

Nu er to af deltagerne efter en skrap udvælgelse blandt deltagerne i den nordiske iværksætterkonkurrence Arctic 15.

"Til at starte med var der et par hundrede deltagere, som blev barberet ned til 33. Så skulle vi lave et videoklip på en seks-syv minutter og efter den øvelse var vi så nede på 15 deltagere til finalen," fortæller Jens Reimer Olesen.

Jens Reimer Olesen er medstifter af og administrerende direktør for Graduateland, som er Europas største jobportal for studerende og nyuddannede. Jens er bachelor i økonomi fra CBS og er med sine 22 år klart blandt de yngre iværksættere.

De 15 finaledeltagere mødes i finalen i Helsinki på torsdag den 22. september, hvor der konkurreres om en pengepræmie på 10.000 euro svarende til cirka 75.000 kroner.

"Men vigtigere end pengene er, at vi i Helsinki bliver eksponeret og får mulighed for at møde nogle interessante mennesker, som måske kan hjælpe os videre," siger Jens Reimer Olesen.

Skal bruge 10-15 millioner
Graduateland er i øjeblikket på udkig efter 5 til 10 millioner risikovillige kroner, som skal øremærkes til to initiativer.

"Dels skal pengene bruges til salg, distribution og partnerskaber, dels til at fortsætte udviklingen af vores produkt," siger Jens Reimer Olesen, der har har ansat fire nye medarbejdere, siden selskabet kom hjem fra Silicon Valley.

Han vurderer, at deltagelsen på SCALEit har haft kolossal betydning for Graduateland.

"Efter min mening er SCALEit noget af det bedste, der er gjort for danske firmaer de seneste fem år. Arrangementet var super planlagt og godt gennemført," lyder det.

Den anden danske deltager på Arctic 15 er Conferize, som er en hjemmeside, der samler information om konferencer i hele verden på ét sted.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.