Kommune betalte en milliard kroner for et læs sand: E-faktura-selskaber jubler

Nyt salgsargument for elektroniske fakturaer.

De gode mennesker i it-branchen, der lever af at udbrede elektroniske frem for papirbaserede faktuarer, har fået lettere ved at fortælle om fordelene ved deres arbejde.

Det sker efter, at Københavns Kommune ved en fejl betalte en vognmand den nette sum af 957 millioner kroner for et vognlæs sand, som blev leveret til en børnehave i Vanløse, vis sandkasse trængte til en påfyldning. Det rigtige beløb, som vognmanden skulle have haft, var på 4950 kroner, skriver BT.

At det overhovedet kan lade sig gøre at lave den slags fejl, skyldes det gammeldags system med girokort, der manuelt konverteres til digitale betalinger. Det mener en af dem, der lever af elektroniske fakturaer, nemlig stifteren af Sproom, Steen B. Haunstrup.

"Den slags fejl sker hele tiden, når papirfakturaer skal scannes til elektroniske fakturaer," siger han.

Sproom står fast på, at tastefejlene helt undgås ved at sende fakturaer fuldelektronisk fra starten.

"Det er galimatias, at vi i 2011 stadig sender så vigtige informationer som opkrævninger på papir. De sendes med fodpost til indscanning, hvor man så forsøger at lave det om til data igen. Særligt når der er løsninger som f.eks. Sproom, hvor alle leverandører kan sende alle deres fakturaer - fuldelektronisk og helt gratis," pointerer Sproom-stifteren.

Milliard-fejlen i Københavns  Kommune blev hverken opdaget af kommunen selv eller af vognmanden. Det var ifølge BT kommunens bank, Nordea, der studsede over den rundhåndede betaling for sandskasse-opfyldningen. Banken gjorde kommunens ansvarlige opmærksom på problemet, og først da han blev kontaktet af kommunens revisorer, blev vognmanden klar over, at han kortvarigt havde været en meget rig mand.

Kommunen har ifølge BT oplyst, at fejlen opstod, da børnehaven i Vanløse sendte regningen ind til den instans, der konverterer papir-regninger til elektroniske fakturaer. Her kom en søvning medarbejder til at skrive vognmandens gironummer ind i beløbs-feltet, og vupti var manden milliardær.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere