Artikel top billede

Foto: Zitzit - Flickr: http://www.flickr.com/photos/zitzit/

Danske iværksættere vil gøre det nemt at bestille taxi i hele Europa

Et klik og så holder taxaen foran døren.

Det danske opstartsfirma Click A Taxi vil med mobilapplikationer revolutionere måden at bestille taxa og gøre sine brugere i stand til at få en hyrevogn med ét klik på telefonen.

Efter syv måneders kodeskrivning og salgsarbejde gik firmaet i luften i sidste uge. I første omgang kan man hente applikationen til Andoid og iPhone. Senere kommer en udgave til Windows Phone 7.

Mobilbestilling af taxaer er ikke nyt. Men Click A Taxi kan potentielt gøre markedet meget mere overskueligt.

"De bestillingssystemer, der allerede findes, består ofte af nogle webapplikationer. Det ville tage meget håndarbejde, hvis vi skulle bygge op i mod alle de forskellige. I stedet har vi opbygget nogle databaser og skabt noget robotteknologi, der kan gå ind aflægge ordrer på de forskellige sider," siger direktør Søren Halskov Nissen.

Danske selskaber som Amager Øbro Taxi og 4x35 har allerede egne apps. Hvad skal de bruge jer til?

"Vi var meget hurtigt ude at snakke med de fleste større taxaselskaber i Europa mest for at finde ud af, hvordan de ville tage imod, at der kommer sådan nogle nye som os, der prøver at lave om på markedet. Men de er faktisk meget positive. Vi får et meget lille beløb for hver tur, så for dem er det bare endnu en salgskanal - især til at indfange turister og erhvervsfolk," siger Søren Halskov Nissen.

Selskaberne har også en stor interesse i, at så mange ture som muligt gennemføres digitalt via GPS. Det er nemlig med til at nedsætte antallet af fejlture på grund af forkerte adresseoplysninger.

Hos for eksempel Amager Øbro Taxa kan man følge sin bestilte vogns vej til sin egen adresse. Sådan nogle funktioner har I slet ikke. Hvorfor?

"Der er også andre selskaber i for eksempel Tyskland, der oplyser navnet på chaufføren, biltypen og farven på bilen, der er på vej. Hvis vi skulle lave de former for dyb integration med selskabernes egne systemer, så ville det tage flere år før Click A Taxi vil virke i det meste af den vestlige verden. Med vores setup er vi i stand til at tilføje en ny by på et par timer og et helt land på cirka 14 dage".

"Det er smarte funktioner, som vi måske også skal have engang, men vi vil hellere begynde med de mere funktionelle ting. Det folk har brug for, når de bestiller en taxi, er at den kommer inden for fem til 10 minutter, uanset hvor de er. Så det fokuserer vi på."

Lynsatsning i Europa

Den hurtige udrulning betyder, at Click A Taxi allerede i år også kommer til Sverige og Norge. I 2012 tilføjes 500 europæiske byer.   

På den måde vil firmaet gerne have fat i det konstante marked af forretningfolk og turister, der ofte holder sig væk fra datatjenester, fordi de er for dyre i udlandet.

»Med Click A Taxi skal man ikke bekymre sig om nummeret til det lokale taxaselskab. Du springer ventekøen over og slipper for frustrationer med at skulle stave adressen i en fremmed by. Det er til stor glæde for både kunden og taxaselskaberne," siger Søren Nissen, direktør hos Click A Taxi.  

Datatrafikken er optimeret, så der maks bruges 200kb per bestilling. Det svarer til mellem tre og otte kroner per ordrer i udlandet alt efter hvilket abonnement man har.

Næste udvikling i Click A Taxi bliver at gøre app'en i stand til at foretage en betaling, så man kan bruge sin telefon som taxabon - i stil med DSBs - DSB Billet.

De steder hvor taxaselskaberne ikke selv har webbestilling af taxaer, kan Click A Taxi heller ikke lave en-kliks-bestilling. I stedet vil Click A Taxi-app'en give telefonnummeret på det nærmeste og mest pålidelige taxaselskab.
Se hele listen over Click A Taxis tilstedeværelse i faktaboksen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Cybersikkerhedsprofessoren har ét ønske til sit arbejdsliv - I over 20 år er det lykkedes: "Dér besluttede jeg mig for, at den afhængighed ville jeg forsøge at undgå"
Der er én ting, som professor i cybersikkerhed Jens Myrup Pedersen ikke vil have skal overtage sit arbejdsliv. I mere end 20 år er det lykkedes ham at holde fast i sin beslutning, som han tog allerede før, han begyndte sin karriere i it-verdenen.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.