Artikel top billede

Forhandlere glade for HPs pc-afklaring

Slut med usikkerhed og sarkastiske bemærkninger fra kunderne efter HPs beslutning om at beholde pc-produktion under egne vinger.

Usikkerheden om fremtiden for HPs pc-produktion (PSG-divisionen, red.) er ryddet af vejen, efter at hardwaregiganten i sidste uge endegyldigt skrinlagde sine planer om at udskille eller ligefrem frasælge PSG-divisionen.

Det vækker glæde blandt HP-forhandlere, som nu slipper for kritiske spørgsmål om HPs fremtid fra deres slutkunder.

»Det betyder rigtig meget. Vi er jo et stort HP-hus, så det er en vigtig melding for os. Der er ekstremt mange kunder, der er trofaste over for HP og som har standardiseret hele deres installation efter at de ikke skal bruge pc-mærker,« siger Oktay Ilgöy, salgsdirektør i infrastrukturhandleren Netsolutions.

»Det siger meget om hvor stærkt et brand HP har, og vi har fået overraskende mange reaktioner fra vores kunder, så selvom vi er i SMB-segmentet, så betyder det meget for kunderne. Derfor er det positivt, at HP nu har lagt sagen død,« siger han.

Også hos Varde-forhandleren Itplaneten er direktør Jacob V. Schmidt tilfreds med HPs udmelding, som dog ikke overrasker ham.

»Det var vel forventeligt, at det endte der, hvor det er endt. Vi har mærket en del usikkerhed hos både store og små kunder, og en del af vores kunder har sarkastisk spurgt til, om de nu også kunne regne med, at der var noget der hed HP, næste gang de skulle købe pc'er. Der har vi måttet rygsvømme lidt,« siger Jacob V. Schmidt.

Hos Hvidovre-forhandleren Time Computer har usikkerheden om HPs pc-forretning dog ikke skabt det store røre. Direktør Jan Spure fortæller, at hans kunder er mere pragmatiske overfor om der står HP,Lenovo eller Acer på deres hardware.

»Skulle det endelig være blevet til noget, så havde deres pc'er nok bare heddet noget andet,« siger han og sammenligner med IBMs frasalg af Lenovo.

»HPs PSG-forretning er jo så stor, så spørgsmålet har været hvem der skulle være køber. Jeg forestiller mig, at det hele er noget den gamle koncernchef (Leo Apotheker, red.) har fundet på. Det kostede ham så måske jobbet,« siger Jan Spure.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere