Artikel top billede

Forhandlere glade for HPs pc-afklaring

Slut med usikkerhed og sarkastiske bemærkninger fra kunderne efter HPs beslutning om at beholde pc-produktion under egne vinger.

Usikkerheden om fremtiden for HPs pc-produktion (PSG-divisionen, red.) er ryddet af vejen, efter at hardwaregiganten i sidste uge endegyldigt skrinlagde sine planer om at udskille eller ligefrem frasælge PSG-divisionen.

Det vækker glæde blandt HP-forhandlere, som nu slipper for kritiske spørgsmål om HPs fremtid fra deres slutkunder.

»Det betyder rigtig meget. Vi er jo et stort HP-hus, så det er en vigtig melding for os. Der er ekstremt mange kunder, der er trofaste over for HP og som har standardiseret hele deres installation efter at de ikke skal bruge pc-mærker,« siger Oktay Ilgöy, salgsdirektør i infrastrukturhandleren Netsolutions.

»Det siger meget om hvor stærkt et brand HP har, og vi har fået overraskende mange reaktioner fra vores kunder, så selvom vi er i SMB-segmentet, så betyder det meget for kunderne. Derfor er det positivt, at HP nu har lagt sagen død,« siger han.

Også hos Varde-forhandleren Itplaneten er direktør Jacob V. Schmidt tilfreds med HPs udmelding, som dog ikke overrasker ham.

»Det var vel forventeligt, at det endte der, hvor det er endt. Vi har mærket en del usikkerhed hos både store og små kunder, og en del af vores kunder har sarkastisk spurgt til, om de nu også kunne regne med, at der var noget der hed HP, næste gang de skulle købe pc'er. Der har vi måttet rygsvømme lidt,« siger Jacob V. Schmidt.

Hos Hvidovre-forhandleren Time Computer har usikkerheden om HPs pc-forretning dog ikke skabt det store røre. Direktør Jan Spure fortæller, at hans kunder er mere pragmatiske overfor om der står HP,Lenovo eller Acer på deres hardware.

»Skulle det endelig være blevet til noget, så havde deres pc'er nok bare heddet noget andet,« siger han og sammenligner med IBMs frasalg af Lenovo.

»HPs PSG-forretning er jo så stor, så spørgsmålet har været hvem der skulle være køber. Jeg forestiller mig, at det hele er noget den gamle koncernchef (Leo Apotheker, red.) har fundet på. Det kostede ham så måske jobbet,« siger Jan Spure.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere