Lavvolts CPU på 64-bit kan give dine servere billige ARM-kræfter

ARM udfordrer Intel og AMD på servere.

ARM er blandt de stærkeste mærker, når det gælder små lavvolts CPU'et til smartphones, GPS-enheder og andet transportabelt it-grej, der skal kunne holde den kørende med kun små slurke strøm ad gangen.

Tidligere i år meldte ARM sin komme på serverfronten, og nu er den første CPU, som er øremærket tungt, stationært grej, så småt ved at være på trapperne.

I første omgang er det selve ARM-arkitekturen, der har fået et løft i retning mod tungere anvendelse.

Forleden kunne ARM lancere en 64-bits version af ARM-arkitekturen, hvilket ifølge Ars Technica kan sende selskabet ind i fremtidens datacentre og serverrum. Der er tale om version 8 af ARMs Instruction Set Architecture. Version 7, som sidder i mange smartphones, er på 32-bit og giver "kun" mulighed for at hver applikation kan blive tildelt et maksimum på 4 Gb hukommelse - fint til en telefon, men i underkanten til A. P. Møllers næste mainframe.
ARMv8 processorer vil enten kunne være i 32-bit eller 64-bit tilstand. Version 8 vil naturligvis også indeholde de server-venlige finesser, der allerede er at finde i den nuværende arkitektur, ikke mindst understøttelse af virtualisering.

ARM forventer at være klar med de første chips, der understøtter den nye arkitektur en gang næste år. Ifølge Ars Technica kan man regne med at se de første prototyper på servere styret af ARM-kræfter i 2014.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
IBM opretter nyt selskab i Danmark: Vil overflytte stort antal medarbejdere
IBM opretter nyt selskab i Danmark som led i stor opsplitning af selskabet i hele verden. En stort antal medarbejdere skal flyttes over i IBM Ocean.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.