Artikel top billede

Electronic Arts ramt af spyware-anklager

Electronic Arts anklages for at installere spyware sammen med sit nye spil Battlefield 3. Nu er licensvilkårene ændret.

Sidste fredag rullede kampvogne gennem London. Det var hverken en militærparade eller en fjendtlig invasion, men et marketing-gang i forbindelse med lanceringen af spillet Battlefield 3 fra Electronic Arts. Det er nu ikke kampvognene, der har fået spillerne til at ryste. Men Electronic Arts kræver at man skal installere online-platformen Origin for at spille Battlefield 3.

Det er ikke i sig selv så usædvanligt - mange andre spil kører også over en online-platform. Men en tysk advokat har kigget nærmere på den EULA (End User License Agreement), der følger med - og han sammenligner programmet med spyware.

Helt konkret betyder licensaftalen, at man giver tilladelse til at Electronic Arts og partnerne kan samle, overføre og gemme tekniske oplysninger om computeren, dens hardware, de installerede programmer og operativsystemet.

Desuden kan programmet automatisk kontrollere licensrettighederne for alle EA-produkter på maskinen - altså lede efter piratkopier - uden at fortælle brugeren om det.

Electronic Arts forbeholder sig også retten til at indsamle forskellige, ikke nærmere specificerede oplysninger om den elektroniske kommunikation på computeren og bruge dem til formål, der heller ikke bliver forklaret nærmere.

Det er en stærk kop te i Tyskland, hvor databeskyttelse har meget høj prioritet - det måtte Google sande, der blev tvunget til at indføre en tysk særordning for Street View-tjenesten. Senest har de tyske myndigheder udfordret Facebook.

Men det er ikke kun tyskerne, der har reageret. Der blev hurtigt opfordret til boykot af spillet og kunderne på Amazon har reageret med protest-anmeldelser med blot én stjerne.

Electronic Arts har nu reageret ved at ændre licensvilkårene og understreger samtidig at Origin ikke kan sammenlignes med spyware. Formålet med dataindsamlingen er kun at forbedre spiloplevelsen - ikke at kopiere dokumenter, billeder eller andre data på computeren, lover spilfirmaet.

Origin samler kun informationer i begrænset omgang for at kunne levere softwareopdateringer og rette fejl i systemet, lyder meldingen. De nye licensvilkår skal fjerne forvirringen hos kunderne.

Det er muligvis ikke nok til at stoppe de tyske myndigheder, der allerede har indledt en nærmere undersøgelse af sagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere