Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Test: Kuglepennen til frosne fingre og laser-freaks

Targus' nye kuglepen fungerer som kunstig finger, så du slipper for at blotte dine hænder i vinterkulden, når mobilen skal betjenes. Samtidig er kuglepennen bevæbnet med laserlys. Vi har testet løs.

Kan du huske sidste vinter? Den var så lang og frysende kold, at selv grønlænderne kiggede misundeligt mod Danmark.

Måske kan du huske, hvordan det føltes at betjene en smartphone i det vejr?

Hvis ikke, kan vi minde dig om, at det var en stærkt ubehagelig fornemmelse at smide de lune vinterhandsker for at lade de blottede fingre køre slalom i frostvejr hen over den berøringsfølsomme skærm på mobilen.

Flere producenter har forsøgt at løse problemet omkring vores smarte telefoner og minusgrader, og der er udviklet adskillige mobilvenlige handsker som eksempelvis Etre Touchy.

De ændrede dog ikke på, at du kom til at blotte det yderste af fingrene.

Men nu er Targus klar med en smart, lavpraktisk løsning, der lader dig beholder vinterlufferne på, selv om du vil betjene din mobil eller tablet-pc i frostvejr.

Gummi-dut erstatter din finger

I toppen af kuglepennen Laser Pen Stylus har Targus ganske enkelt valgt at montere en gummi-dut, der fungerer som en kunstig finger. Gummi-dutten er blød og kan trykkes lidt ned.

Vi har prøvet Targus' kuglepen på flere telefoner, og den fungerer ganske udmærket som erstatning for en finger.

Den kan både låse en skærm op, navigere rundt på websider samt sætte apps i gang. Det kræver ikke den store tilvænning at bruge kuglepennen.

Vi testede Laser Pen Stylus med et raskt spil Angry Birds på både mobil og tablet-pc, og den klarede opgaven glimrende.

Der er naturligvis også nogle begrænsninger ved kuglepennen.
Du kan ikke gøre brug af den zoom-funktion, du kender ved at trække to fingre sammen eller fra hinanden på skærmen.

Derfor må du bruge finten med at dobbeltklikke på skærmen for at zoome ind og ud. Det fungerer, men du kan ikke zoome så langt ind, som hvis du brugte to fingre på skærmen.

Pas på med laseren

Som en bonus er kuglepennen udstyret med laserlys, der kan bruges som supplement til PowerPoint-præsentationer eller til på ulovlig vis at genere flytrafikken, som både børn og voksne har gjort på det seneste.

Laserlyset er rødt, skarpt og fungerer, selv om du er på et kontor med masser af lys.

Som kuglepen er Targus Laser Pen Stylus også udmærket. Den er noget tungere end en almindelig plastikkuglepen, men vægten er ikke nogen ulempe, da kuglepennen ligger godt i hånden.

Den føles som kram, og det er muligt at få fyldt nyt blæk på, hvis du skulle løbe tør.

Alt i alt er Laser Pen Stylus et oplagt valg til dem af os, der ikke bryder sig om at fryse i vinterkulden, men alligevel gerne vil lege med vores elektronik udenfor den kommende tid.

Kuglepennen koster omkring 270 kroner, og den kan anbefales som en værdig kandidat til din juleønskeseddel, hvis du mangler et alternativ til de bløde pakker.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere