Artikel top billede

Her er Nvidias nye superchip

Nvidia har nu præsenteret sin længe ventede Tegra 3 processor. Samtidig har Asus afsløret den første tablet med quad-core-chippen.

Nu har Nvidia officielt bekræftet at den mobile quad-core-processor, som hidtil har haft kodenavnet Kal-El, kommer på markedet under betegnelsen Tegra 3. Nvidia omtaler den nye processor som en "superchip". Der er tale om den første fire-kerne-model fra Nvidia til smartphones og tavlecomputere; faktisk er der en femte kerne, som gemmer sig for operativsystemet.

De første mobile enheder med Tegra 3 kommer i første kvartal af 2012. Den første tavlecomputer bliver Eee Pad Transformer Prime fra Asus, som også netop er blevet præsenteret. Her er der tale om en meget tynd og let Android-tablet på blot 8,3 mm og 586 gram, som kan sættes sammen med en mobil dock så den kommer til at fungere som en ultratynd notebook.

En af de første smartphones med Tegra 3 bliver HTC Edge, men flere andre modeller kommer sandsynligvis samtidig.

Tegra 3 har fire ARM-kerner med Cortex-A9-arkitektur og en maksimal taktfrekvens på 1,4 Ghz (den er dog lavere, hvis alle fire kerner arbejder samtidig). Den understøtter op til 2 GB hukommelse.

I forhold til Tegra 2 skulle processorydelsen være op til fem gange hurtigere - men producenterne kan også vælge at drosle hastigheden for at skåne batteriet. Grafikkernen skulle være omkring tre gange hurtigere end Tegra 2.

I Nvidias egen benchmark-måling ligger Tegra 3 på niveau med Intel Core 2 Duo T7200, som satte standarden for notebooks for omkring fem år siden.

En af de interessante detaljer er skærmopløsningen. Tegra 3 kan vise en opløsning på op til 2.048 x 1.536 billedpunkter og det er også den opløsning, som ventes i en kommende iPad 3.

Den skjulte femte kerne er en såkaldt "Companion Core" eller "Ninja Core", der arbejder med op til 500 Mhz. Den kan overtage bestemte netværksfunktioner og andre opgaver når enheden er sat på standby. Det kunne altså betyde at man f.eks. kan blive informeret om nye e-mails selvom enheden er slukket.

Nvidia fortæller også at strømforbruget i Tegra 3 faktisk skulle være op til 61 pct. lavere end i forgængeren.

Ifølge chipfirmaets roadmap er der planlagt yderligere tre generationer med kodenavnene Wayne, Logan og Stark i årene 2012-2014.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere