Her er Nvidias nye superchip

Nvidia har nu præsenteret sin længe ventede Tegra 3 processor. Samtidig har Asus afsløret den første tablet med quad-core-chippen.

Nu har Nvidia officielt bekræftet at den mobile quad-core-processor, som hidtil har haft kodenavnet Kal-El, kommer på markedet under betegnelsen Tegra 3. Nvidia omtaler den nye processor som en "superchip". Der er tale om den første fire-kerne-model fra Nvidia til smartphones og tavlecomputere; faktisk er der en femte kerne, som gemmer sig for operativsystemet.

De første mobile enheder med Tegra 3 kommer i første kvartal af 2012. Den første tavlecomputer bliver Eee Pad Transformer Prime fra Asus, som også netop er blevet præsenteret. Her er der tale om en meget tynd og let Android-tablet på blot 8,3 mm og 586 gram, som kan sættes sammen med en mobil dock så den kommer til at fungere som en ultratynd notebook.

En af de første smartphones med Tegra 3 bliver HTC Edge, men flere andre modeller kommer sandsynligvis samtidig.

Tegra 3 har fire ARM-kerner med Cortex-A9-arkitektur og en maksimal taktfrekvens på 1,4 Ghz (den er dog lavere, hvis alle fire kerner arbejder samtidig). Den understøtter op til 2 GB hukommelse.

I forhold til Tegra 2 skulle processorydelsen være op til fem gange hurtigere - men producenterne kan også vælge at drosle hastigheden for at skåne batteriet. Grafikkernen skulle være omkring tre gange hurtigere end Tegra 2.

I Nvidias egen benchmark-måling ligger Tegra 3 på niveau med Intel Core 2 Duo T7200, som satte standarden for notebooks for omkring fem år siden.

En af de interessante detaljer er skærmopløsningen. Tegra 3 kan vise en opløsning på op til 2.048 x 1.536 billedpunkter og det er også den opløsning, som ventes i en kommende iPad 3.

Den skjulte femte kerne er en såkaldt "Companion Core" eller "Ninja Core", der arbejder med op til 500 Mhz. Den kan overtage bestemte netværksfunktioner og andre opgaver når enheden er sat på standby. Det kunne altså betyde at man f.eks. kan blive informeret om nye e-mails selvom enheden er slukket.

Nvidia fortæller også at strømforbruget i Tegra 3 faktisk skulle være op til 61 pct. lavere end i forgængeren.

Ifølge chipfirmaets roadmap er der planlagt yderligere tre generationer med kodenavnene Wayne, Logan og Stark i årene 2012-2014.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.