Finansforbundet: Enhver BEC-fyring er én for meget

BEC er en kedelig historie, siger formanden i Finansforbundet, efter at der nu for tredje gang er massefyringer hos BEC.

Læs også:

BEC-ansat efter endnu en fyringsrunde: Det gør ondt

"Enhver fyring er én for meget, men der kan være nogle situationer i en virksomhed, som gør, at man er nødt til det på grund af driften og økonomien."
 
Sådan siger Kent Petersen, der er formand for Finansbundet, efter at Bankernes EDB-central i sidste uge fyrede 47 it-folk, og dermed for tredje år i træk har gennemført en fyringsrunde.

Forbundet har 55.000 medlemmer hvoraf de 5.500 er it-ansatte i finansbranchen.
 
Fyringsrunden kommer efter et år, hvor BEC har måttet skrotte planenerne om en fusion med konkurrenten SDC og af samme årsag har sagt farvel til firmaets mangeårige direktør.
 
Han fortæller, at Finansforbundet gerne havde set, at det var lykkedes BEC at finde en løsning med SDC i forbindelse med de kulsejlede fusionsplaner.
 
"Da vi fik beskrevet ideen og visionen bag konstruktionen, syntes jeg, at der var meget musik i det. Det er noget trist, at det ikke lykkedes. For det havde jo givet været med til at skabe nogle arbejdspladser," siger Kent Petersen. 
 
Der er altid noget 'give and take'
Når et firma afskediger så mange medarbejdere, som BEC gjorde i sidste uge, skal fagforbundene være med til at forhandle om de ansattes aftrædelse som følge af lov om masseafskedigelser. Men hvor mange stillinger, forhandlingerne med BEC har reddet, holder han tæt til kroppen.
 
"Jeg kan ikke komme nærmere ind på detaljerne om, hvor vi startede og sluttede. Jeg oplever, at vi har haft en konstruktiv dialog med virksomheden. Og jeg mener, at vi er landet på det antal, som det nu er muligt at komme frem til," siger Kent Petersen.
 
Han fortæller, at han er mere optaget af hvilke såkaldte afbøde-foranstaltninger, forbundet har fået forhandlet hjem med datacentralen. 
 
"Vores primære opgave er ikke altid at fastholde folk i det samme job for enhver pris, men i langt højere grad at sørge for, at de kan gå ud og få et job, enten i en tilsvarende virksomhed i branchen eller uden for branchen," siger han.
 
Han mener, at Finansforbundet har haft nogle rimelige forhandlinger med BEC i denne runde. Men han havde gerne set at afbøde-foranstaltningerne, som eksempelvis outplacement, uddannelse og en særlig økonomisk støtte til medarbejdere med en vis alder, havde været bedre. 
 
Finansbranchen udstråler ikke jobsikkerhed 
Forbundsformanden fortæller, at Finansforbundet med 5.000 mistede stillinger i finanssektoren i forvejen holder hårdt for.
 
"Det er ikke en branche, der udstråler jobsikkerhed for tiden," siger han.
 
Kent Petersen fortæller, at det dog ikke er de it-ansatte, der er hårdest ramt blandt Finansforbundets medlemmer, men de der sidder i de traditionelle bankfag.
 
Han peger på, at BEC-konkurrenterne JN Data of SDC ligger relativt positivt i samme marked. Og når BEC's it-folk alligevel bliver ramt, skyldes det den afsmittende effekt af, at firmaets kundeunderlag, bankerne, er hårdt ramt, fortæller formanden.
 
"Der er ikke nogen tvivl om, at BEC er ramt af et faldende marked og omstætning. Sammenligningen i forhold til JN-Data og de store virksomheders egne it-installationer, antyder jo også, at lige nu er der ikke nødvendigvis et meget stort marked for BEC," siger han.
 
"Så det er ikke it-sektoren, som er hårdest ramt. Men det ændrer ikke på, at BEC stadig er en rigtig træls historie. Det havde været rigtigt godt, hvis vi havde kunnet undgå endnu flere fyringer," siger Kent Petersen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Kompetera SolutionsDay 2017

Som it-professionel i dag forventes du at have et bud på fremtiden, fod på sikkerheden og fuldt styr på driften. På Kompetera SolutionsDay 2017 får du inspiration og svar - kom og hør spændende indlæg fra blandt andre Jakob Scharf tidligere chef for PET og Ken Bonefeld Nielsen, head of corporate security & ACA Department hos Sony Mobile Communications.

05. oktober 2017 | Læs mere


Få mere fart på og kvalitet i udviklingsafdelingen med DevOps

Få indsigt i den populære DevOps-tankegang, der kendetegner den moderne it-organisation, hvor samarbejde og integration er nogle af nøgleordene. Kom og hør konkrete cases fra virksomheder, der arbejder efter DevOps og mød de førende leverandører, der fortæller, hvordan du kommer derhen, hvor udviklingsafdelingen kan understøtte den digitale innovation med de ideer og i det tempo, som der forventes.

10. oktober 2017 | Læs mere


EU persondataforordning - praktiske løsninger på dataudfordringer

Seminaret sætter fokus på dataportabilitet, Right to be Forgotten og 72-timers notifikationsreglen. Den 25. maj 2018 skal det hele være på plads! Her skal danske virksomheder leve op til EUs nye regler om databeskyttelse. Deltag og få indsigt i metoder og praktiske eksempler.

11. oktober 2017 | Læs mere


Computerworld
De 30 største danske it-virksomheder: Her er antallet af ansatte - og hvor mange penge, der bruges på løn
Top 100: Computerworld har nærstuderet årsregnskaberne fra 499 danske it- og televirksomheder og kan her bringe listen med de 30 største arbejdspladser. Se antallet af ansatte og få et indblik i, hvor mange penge virksomhederne bruger på løn til medarbejderne.
CIO
Du risikerer at blive hægtet helt af, hvis ikke dit netværk bliver fremtidssikret - og det haster
Klumme: Hver dag går mere 168,1 petabyte gennem netværket hos AT&T, hvilket svarer til 130 millioner timers video i HD. Det viser, hvor store krav der i dag stilles til en virksomheds netværk. Er du klar til det?
Comon
Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark
Det vrimler med spændende Android-smartphones på markedet. Vi har samlet en oversigt over de bedste Android-telefoner, du kan købe herhjemme netop nu.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.