Finansforbundet: Enhver BEC-fyring er én for meget

BEC er en kedelig historie, siger formanden i Finansforbundet, efter at der nu for tredje gang er massefyringer hos BEC.

Læs også:

BEC-ansat efter endnu en fyringsrunde: Det gør ondt

"Enhver fyring er én for meget, men der kan være nogle situationer i en virksomhed, som gør, at man er nødt til det på grund af driften og økonomien."
 
Sådan siger Kent Petersen, der er formand for Finansbundet, efter at Bankernes EDB-central i sidste uge fyrede 47 it-folk, og dermed for tredje år i træk har gennemført en fyringsrunde.

Forbundet har 55.000 medlemmer hvoraf de 5.500 er it-ansatte i finansbranchen.
 
Fyringsrunden kommer efter et år, hvor BEC har måttet skrotte planenerne om en fusion med konkurrenten SDC og af samme årsag har sagt farvel til firmaets mangeårige direktør.
 
Han fortæller, at Finansforbundet gerne havde set, at det var lykkedes BEC at finde en løsning med SDC i forbindelse med de kulsejlede fusionsplaner.
 
"Da vi fik beskrevet ideen og visionen bag konstruktionen, syntes jeg, at der var meget musik i det. Det er noget trist, at det ikke lykkedes. For det havde jo givet været med til at skabe nogle arbejdspladser," siger Kent Petersen. 
 
Der er altid noget 'give and take'
Når et firma afskediger så mange medarbejdere, som BEC gjorde i sidste uge, skal fagforbundene være med til at forhandle om de ansattes aftrædelse som følge af lov om masseafskedigelser. Men hvor mange stillinger, forhandlingerne med BEC har reddet, holder han tæt til kroppen.
 
"Jeg kan ikke komme nærmere ind på detaljerne om, hvor vi startede og sluttede. Jeg oplever, at vi har haft en konstruktiv dialog med virksomheden. Og jeg mener, at vi er landet på det antal, som det nu er muligt at komme frem til," siger Kent Petersen.
 
Han fortæller, at han er mere optaget af hvilke såkaldte afbøde-foranstaltninger, forbundet har fået forhandlet hjem med datacentralen. 
 
"Vores primære opgave er ikke altid at fastholde folk i det samme job for enhver pris, men i langt højere grad at sørge for, at de kan gå ud og få et job, enten i en tilsvarende virksomhed i branchen eller uden for branchen," siger han.
 
Han mener, at Finansforbundet har haft nogle rimelige forhandlinger med BEC i denne runde. Men han havde gerne set at afbøde-foranstaltningerne, som eksempelvis outplacement, uddannelse og en særlig økonomisk støtte til medarbejdere med en vis alder, havde været bedre. 
 
Finansbranchen udstråler ikke jobsikkerhed 
Forbundsformanden fortæller, at Finansforbundet med 5.000 mistede stillinger i finanssektoren i forvejen holder hårdt for.
 
"Det er ikke en branche, der udstråler jobsikkerhed for tiden," siger han.
 
Kent Petersen fortæller, at det dog ikke er de it-ansatte, der er hårdest ramt blandt Finansforbundets medlemmer, men de der sidder i de traditionelle bankfag.
 
Han peger på, at BEC-konkurrenterne JN Data of SDC ligger relativt positivt i samme marked. Og når BEC's it-folk alligevel bliver ramt, skyldes det den afsmittende effekt af, at firmaets kundeunderlag, bankerne, er hårdt ramt, fortæller formanden.
 
"Der er ikke nogen tvivl om, at BEC er ramt af et faldende marked og omstætning. Sammenligningen i forhold til JN-Data og de store virksomheders egne it-installationer, antyder jo også, at lige nu er der ikke nødvendigvis et meget stort marked for BEC," siger han.
 
"Så det er ikke it-sektoren, som er hårdest ramt. Men det ændrer ikke på, at BEC stadig er en rigtig træls historie. Det havde været rigtigt godt, hvis vi havde kunnet undgå endnu flere fyringer," siger Kent Petersen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Vestas’ CIO stopper: Torben Bonde trækker sig efter 19 år på posten
Interview: Torben Bonde har været CIO i Vestas i de seneste 19 år og har været øverste chef for mange hundrede it-medarbejdere i en global it-organisation, men nu er det slut. Her fortæller Torben Bonde om fremtidsplanerne.
Comon
LG stopper al udvikling af LG G7: Begynder helt forfra få måneder før lancering
Ifølge et velanset koreansk investormedie har LG’s CEO beordret fuld stop på udviklingen af LG G7 og starte forfra
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.