Finansforbundet: Enhver BEC-fyring er én for meget

BEC er en kedelig historie, siger formanden i Finansforbundet, efter at der nu for tredje gang er massefyringer hos BEC.

Læs også:

BEC-ansat efter endnu en fyringsrunde: Det gør ondt

"Enhver fyring er én for meget, men der kan være nogle situationer i en virksomhed, som gør, at man er nødt til det på grund af driften og økonomien."
 
Sådan siger Kent Petersen, der er formand for Finansbundet, efter at Bankernes EDB-central i sidste uge fyrede 47 it-folk, og dermed for tredje år i træk har gennemført en fyringsrunde.

Forbundet har 55.000 medlemmer hvoraf de 5.500 er it-ansatte i finansbranchen.
 
Fyringsrunden kommer efter et år, hvor BEC har måttet skrotte planenerne om en fusion med konkurrenten SDC og af samme årsag har sagt farvel til firmaets mangeårige direktør.
 
Han fortæller, at Finansforbundet gerne havde set, at det var lykkedes BEC at finde en løsning med SDC i forbindelse med de kulsejlede fusionsplaner.
 
"Da vi fik beskrevet ideen og visionen bag konstruktionen, syntes jeg, at der var meget musik i det. Det er noget trist, at det ikke lykkedes. For det havde jo givet været med til at skabe nogle arbejdspladser," siger Kent Petersen. 
 
Der er altid noget 'give and take'
Når et firma afskediger så mange medarbejdere, som BEC gjorde i sidste uge, skal fagforbundene være med til at forhandle om de ansattes aftrædelse som følge af lov om masseafskedigelser. Men hvor mange stillinger, forhandlingerne med BEC har reddet, holder han tæt til kroppen.
 
"Jeg kan ikke komme nærmere ind på detaljerne om, hvor vi startede og sluttede. Jeg oplever, at vi har haft en konstruktiv dialog med virksomheden. Og jeg mener, at vi er landet på det antal, som det nu er muligt at komme frem til," siger Kent Petersen.
 
Han fortæller, at han er mere optaget af hvilke såkaldte afbøde-foranstaltninger, forbundet har fået forhandlet hjem med datacentralen. 
 
"Vores primære opgave er ikke altid at fastholde folk i det samme job for enhver pris, men i langt højere grad at sørge for, at de kan gå ud og få et job, enten i en tilsvarende virksomhed i branchen eller uden for branchen," siger han.
 
Han mener, at Finansforbundet har haft nogle rimelige forhandlinger med BEC i denne runde. Men han havde gerne set at afbøde-foranstaltningerne, som eksempelvis outplacement, uddannelse og en særlig økonomisk støtte til medarbejdere med en vis alder, havde været bedre. 
 
Finansbranchen udstråler ikke jobsikkerhed 
Forbundsformanden fortæller, at Finansforbundet med 5.000 mistede stillinger i finanssektoren i forvejen holder hårdt for.
 
"Det er ikke en branche, der udstråler jobsikkerhed for tiden," siger han.
 
Kent Petersen fortæller, at det dog ikke er de it-ansatte, der er hårdest ramt blandt Finansforbundets medlemmer, men de der sidder i de traditionelle bankfag.
 
Han peger på, at BEC-konkurrenterne JN Data of SDC ligger relativt positivt i samme marked. Og når BEC's it-folk alligevel bliver ramt, skyldes det den afsmittende effekt af, at firmaets kundeunderlag, bankerne, er hårdt ramt, fortæller formanden.
 
"Der er ikke nogen tvivl om, at BEC er ramt af et faldende marked og omstætning. Sammenligningen i forhold til JN-Data og de store virksomheders egne it-installationer, antyder jo også, at lige nu er der ikke nødvendigvis et meget stort marked for BEC," siger han.
 
"Så det er ikke it-sektoren, som er hårdest ramt. Men det ændrer ikke på, at BEC stadig er en rigtig træls historie. Det havde været rigtigt godt, hvis vi havde kunnet undgå endnu flere fyringer," siger Kent Petersen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EU persondataforordningen: Få styr på de kritiske aftaler og undgå kostbare fejl

Aftalerne mellem din virksomhed og eksterne databehandlerne er ikke blot essentielle for en succesfuld implementering af Persondataforordningen – men styrer også ansvar og aftaler mellem dig og dine partnere. På denne halvdagskonference får du styr på de vigtigste principper og aftaletyper, så du styrer uden om faldgruberne.

24. maj 2018 | Læs mere


Digitale og mobile medarbejdere: De bedste værktøjer og løsninger til at gentænke din forretning

Hør om udfordringerne med sikkerheden i de mobile løsninger og hvordan du håndterer dem - og lær mere om hvordan interne business apps kan skabe mere effektive arbejdsgange i din virksomhed.

29. maj 2018 | Læs mere


Nyt trusselsbillede kræver dyb indsigt i sikkerhedsprodukter

På Kaspersky Open Day får du praktisk viden om, hvordan du som Kaspersky-partner sikrer dine kunders Office 365-mail, beskytter dem mod ransomware – og optimerer indtjening og vækst ved at betjene flere og større kunder på én gang.

30. maj 2018 | Læs mere


Premium
Steffen Andersen er en af Danmarks bedste CIO'er: Styrer Adform i et vildt teknologiræs mod gigantiske konkurrenter
Nomineret til Årets CIO 2018: Tag med på et vildt teknologiræs med 2,7 milliarder visninger, budprocesser på 300 millisekunder, millioner af transaktioner i sekundet og konkurrenter som Facebook og Google. Læs her, hvordan Steffen Andersen, CIO hos Adform, sikrer, at virksomheden er helt fremme teknologisk.
Computerworld
Se listen: Disse it-virksomheder drømmer de danske it-studerende om at arbejde for
Konsulenthusene buldrer frem på listen over de virksomheder, som de danske it-studerende helst vil arbejde for. "Konsulenthusene har simpelthen øget kendskabet til sig selv som arbejdsgiver blandt de it-studerende. Det kræver heftig aktivitet på de sociale medier og universiteterne," lyder det fra Universum, der står bag undersøgelsen.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Vil strejkende it-folk kunne lægge hele Statens It ned? "Det har vi ingen kommentarer til," lyder den kryptiske melding fra Statens It
50 it-medarbejdere hos Statens It truer med at nedlægge arbejdet i sympatistrejke. Vil det betyde, at Statens It går ned?
Statens It nægter at svare.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.