Artikel top billede

Post Danmark: Vi er ikke hæmsko for nethandlen

Post Danmark afviser, at den danske fragt er skyld i, at danske netbutikker flytter udenlands.

Post Danmark er blevet prygelknabe blandt webshopejere, der synes, at de danske postmænd er for grådige.

Men Post Danmark mener ikke, at firmaet skal have skyld for, at nogle danske netbutikker er begyndt at flytte logistik til Tyskland.

"Vi hører godt nok om firmaer, der flytter udenlands grundet billigere arbejdskraft, men vi kan også se nogle, der efter lidt tid i Tyskland vælger at flytte hjælp igen, så man kan ikke sige, at det er et ubetinget hit at flytte derned," siger John Brøndum, salgs- og markedschef hos Post Danmark Logistik A/S uden at nævne 

Firmaer med positive udflytningserfaringer melder om, at der kan være en halvering af fragten i vente ved at sende sine varer fra ud landet.

Men ifølge John Brøndum får man ikke særbehandling af Post Danmark ved at sende fra eksempelvis Tyskland.

"Vi behandler folk lige godt, uanset hvor de bor. Hvis der er store forskel i prisen, så vil jeg tro, det er fordi man har en aftale med DHL eller nogle af de andre internationale distributører i branchen. Pakkemarkedet har været i fri konkurrence i årevis."

"Vores ambition er at være den bedste på prisen, og vi kan se på mængden, at det går den rigitige vej. Der er også flere og flere små nethandlere, som henvender sig til os for at lave aftaler. Det er vi selvfølgelig megaglade for," siger John Brøndum.

Men internethandlen stiger vel uanset, hvordan jeres priser er. Det kan vel ikke være målestok for tilfredsheden med Post Danmark?

"Selvfølgelig er mængden ikke det eneste succeskriterie for os. Vores succeskriterie er også, at vi har en rigtig god service til folk uanset om de sender privat eller b2b. Og det har vi".

Han mener tilmed, at Posts Danmark på det seneste har lavet flere fordelagtige tiltag henvendt både små og store netbutikker. Han kan ikke give konkrete eksempler, men hævder at de generelle aftalevilkår er forbedret, så det for eksempel er blevet nemmere at lave individulle aftale i forhold til tidligere.

Hvis danske virksomheder vælger at lægge logistik og lagerfaciliteter i udlandet, så er det i højere grad for at score andre gevinster end på fragt-området, mener John Brøndum.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere